Izvukao ga iz depresije i zavisnosti od kokaina, pa dobio otkaz: Fjuri otpustio trenera

Fjuri je sa Dejvisonom radio posljednje dvije godine, i britanski trener zaslužan je što se izvukao iz depresije i zavisnosti o kokainu, te se vratio u ring
5695 pregleda 0 komentar(a)
Tajson Fjuri, Foto: AP
Tajson Fjuri, Foto: AP

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri (31) raskinuo je saradnju sa svojim trenerom Benom Dejvisonom, i to samo dva mjeseca uoči revanša sa svjetskim prvakom z WBC verziji Amerikancem Dontejom Vajlderom.

Fjuri je sa Dejvisonom radio posljednje dvije godine, i britanski trener zaslužan je što se izvukao iz depresije i zavisnosti o kokainu, te se vratio u ring.

Fjuri je iznenadio svijet kada je u novembru 2015. godine u Dizeldorfu pobijedio dugogodišnjeg vladara teške kategorije Vladimira Klička. No, novi svjetski prvak ubrzo se našao u problemima, mučila ga je depresija, a postao je i zavisan o kokainu. Zbog toga je morao da preda titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koje je osvojio u meču protiv Klička.

U ring se je vratio u junu prošle godine, a prije godinu je u Los Anđelesu boksovao sa Vajlderom. Bio je to odličan meč u 12 rundi koji je završio nriješeno, iako je Fjuri dva puta bio u nokdaunu. Poslije meča je tvrdio da je bio bolji i da su ga sudije pokrale.

Fjuri je i dalje neporažen, ima 29 pobjeda i jedan neriješen meč, a novi meč sa Vajlderom za naslov prvaka u WBC verziji trebalo bi da se održi 22. februara u Las Vegasu.

Bonus video: