Budvanima ostaje da ovjere prolaz

Nakon pobjede u gostima, crnogorski odbojkaški šampion dočekuje Kakanj, u drugom meču 1/16 finala CEV kupa
629 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budve
Odbojkaši Budve

Na osnovu viđenog u prvom meču protiv vicešampiona Bosne i Hercegovine, sve osim nove pobjede odbojkaša Budve i plasmana u osminu finala CEV kupa predstavljalo bi iznenađenja.

Izabranici Vladimira Vasovića slavili su protiv Kaknja u gostima 3:1 u setovima, i potvrdili očekivanja uoči ovog dvomeča da su favoriti za prolaz u narednu rundu takmičenja. Crnogorskom vicešampionu ostaje da večeras pred svojim navijačima (18 časova) završi posao u šesnaestini finala...

"Vjerujem da nas i u revanšu čeka teška utakmica, ali i očekujem da ćemo biti na visini zadatka", kaže za “Vijesti” srednji bloker Budvana, reprezentativac Blažo Milić, najbolji igrač u prvom meču sa 18 poena (šest blokova, četiri asa) i 80 odsto realizacije napada i kontranapada.

Budvani su u prvom meču bili bolji u svim elementima od Kaknja, jedino su imali više grešaka od protivnika (27:18).

"Prva utakmica nam je poslužila da izvučemo neke lekcije i da se bolje pripremimo za duel u Budvi. Znamo da opuštanja i padova u igri na smije da bude i da požrtvovanost mora biti jednaka od prvog do posljednjeg poena", dodao je Milić.

Budvanima je za prolaz dovoljan i poraz od 3:2. Ekipi Kaknja je u Budvi neophodna pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila “zlatni set” i šansu da se plasira u narednu rundu.

Pobjednik ovog dvomeča će u osmini finala igrati protiv boljeg iz dvomeča u kojem se sastaju bugarski Neftohimik iz Burgasa i ruski Zenit iz Sankt Peterburga. Rusi su prvi meč u gostima dobili 3:0, a sjutra su domaćini u revanšu.

Bonus video: