Zenit je dovoljno inspirativan da iz igrača izvuče maksimum

Odbojkaši Budve izborili plasman u 1/8 finala CEV kupa, trener Vladimir Vasović za “Vijesti” o sljedećem rivalu
612 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Budve
Ekipa Budve

Odbojkaši Budve su ostali jedini predstavnik Crne Gore na evropskoj sceni, nakon eliminacije odbojkašica Luke Bar (CEV kup) i Budućnost Bemaxa (Čelendž kup).

Budvani su izborili očekivani plasman u osminu finala CEV kupa, sa dvije pobjede (3:1 u gostima, 3:0 kod kuće) protiv Kaknja, vicešampiona Bosne i Hercegovine.

"Pobjedom u gostima od 3:1 smo već napravili preduslov da utakmica u Budvi bude na lakšem nivou što se nas tiče. Taj meč smo odigrali i dosta ozbiljno i maksimalno angažovano, bez obzira na to što je, realno, kvalitet Kaknja ispod našeg. Tom utakmicom smo i završili takmičarske obaveze za ovu kalendarsku godinu i zasada sve ide po zacrtanom planu i programu", kaže za “Vijesti” trener Budve, Vladimir Vasović, čija ekipa ne zna za poraz u domaćem prvenstvu.

Pred Budvanima je u osmini finala veliki izazov, praktično nemoguća misija protiv ruskog Zenita iz Sankt Peterburga.

"Zenit je veoma ozbiljna ekipa, favorit čitavog takmičenja, tim sa kvalitetnim strancima i puno sadašnjih i bivših ruskih reprezentativaca. Spremićemo se na najbolji mogući način i izaći na teren sa namjerom da damo sve od sebe, maksimum koju bude u tom trenutku. Za šta će to biti dovoljno, pokazaće teren", dodaje Vasović.

Nakon nekoliko godina pauze zbog gašenja Budvanske rivijere, budvanska i crnogorska odbojkaška i uopšte sportska publika će krajem januara (kada se igra prvi meč) u metropoli crnogorskog turizma ponovo imati priliku da na djelu vidi vrhunski tim.

Zenit je mlad klub, osnovan 2017. godine, a o ozbiljnosti tog projekta govori podatak da je već u prvoj takmičarskoj sezoni (naslijedio infrastrukuturu lokalnog Avtomobilista, a licencu za takmičenje kupio od Dinamo Kubanja) igrao finale plej-ofa i Kupa.

Prošle sezone je bio 4. u prvenstvu, a imena Njemca Grozera, Kubanca Kameha, Slovaka sa ruskim pasošem Diviša, te Rusa Kovalkeva, Jakovljeva, Aševa, Andrejeva i ostalih garantuju spektakl u Budvi.

"Nakon kratke pauze u Budvu ponovo stiže ozbiljna evropska ekipa, koja i te kako ima kvalitet i za Ligu šampiona. Dobra stvar je što je naš rival apsolutni favorit, i u takvim situacijama, kada vas otpišu, igrači mogu potpuno relaksirano, bez opterećenja da uđu u utakmicu. A sam protivnik je više nego dovoljno inspirativan da iz igrača izvuče maksimum i da tako pruže sve što imaju u sebi", zaključio je Vasović.

Inače, nedavno je italijanska Gazeta delo sport objavila da je Zenit najboljem odbojkašu svijeta, Kubancu Vilfredu Leonu za dolazak ponudio 2.000.000 eura po sezoni!

Bonus video: