Pajković: Uvijek želimo bolje i više, da rastemo iz godine u godinu

Odbojkaški savez uručio priznanja najboljim pojedincima u 2019. koju je obilježio nastup seniora na Evropskom prvenstvu
1131 pregleda 1 komentar(a)
Presjednik OSCG Cvetko Pajković sa laureatima, Foto: OSCG
Presjednik OSCG Cvetko Pajković sa laureatima, Foto: OSCG
Ažurirano: 20.12.2019. 22:44h

Za odbojkaški savez Crne Gore i sve ljubitelje odbojke, godina na izmaku ostaće upisana zlatnim slovima u istoriji, prvestveno, zbog debitantskog nastupa seniora na Evropskom prvenstvu, na kojem su “crveni” sa dvije pobjede u pet mečeva bili na korak i od plasmana u osminu finala…

"Odmjerili smo se s najboljima u Evropi i time ispunili dugogodišnji cilj", kazao je predsjednik OSCG Cvetko Pajković, na svečanosti dodjele priiznanja najboljim pojedincima u 2019. godini.

"U 2019. su obje seniorske reprezentacije osvojile zlatnu medalju na Igrama malih zemalja u Budvi. Naši najbolji juniori su prvaci Balkana. Inače, sve naše mlade selekcije, u obje konkurencije, učestvovale su na Balkanijadama", dodao je Pajković, uz napomenu da je ove godine počela i peta sezona EKO mini odbojke, nikad brojnija sa preko 700 djece učesnika.

Muška odbojkaška reprezentacija je od Crnogorskog olimpijskog komiteta dobila priznanje za “sportski podvig godine”.

"Uvijek želimo bolje i više. Da iz godine u godinu rastemo, da ponovo imamo seniore na prvenstvu Evrope, da naše seniorke slično iskorače. Naredne godine ćemo biti domaćini prvenstva Evrope za odbojkašice do 17 godina, što je veoma veliki izazov za sve nas u Savezu", zaključio je Pajković.

Ivan Zvicer i Cvetko Pajković
Ivan Zvicer i Cvetko Pajković

Priznanja za najboljeg odbojkaša i odbojkašicu u domaćem prvenstvu uručena su primaču Ivanu Zviceru, koji je prošle sezone nosio dres Budve, a sada je član Mladog radnika iz Požarevca, te korektorki Luke Bar Dijani Vuković.

Zvicer je sa ekipom Budve osvojio duplu krunu i bio jedan od najboljih igrača plej-ofa i finala Kupa, a takođe se istakao i nastupima za reprezentaciju Crne Gore na Igrama malih Zemalja 2019, gdje su naši odbojkaši osvojili zlatnu medalju. Njemu je priznanje uručio Cvetko Pajković.

"Često sam na početku karijere, od starijih kolega, slušao da se rad isplati i da nagrada za to mora doći. Taj period je za mene došao jer sam dobio nagradu za svoj trud. Poručio bih najperspektivnijim da ne odustaju, da zacrtaju svoj cilj u životu i da idu do kraja. To će im se ostvariti", kazao je Zvicer.

Dijana Vuković i Duško Simonović
Dijana Vuković i Duško Simonović

Dijana Vuković je u prethodnoj sezoni sa Lukom Bar osvojila titulu prvaka Crne Gore, bila je nosilac igra barske ekipe, a takođe je imala zapažen nastup sa reprezentacijom Crne Gore na Igrama malih zemalja, gdje su naše odbojkašice bile zlatne. Njoj je priznanje uručio Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

"Priznanje će mi biti veliki podstrek za dalji rad i napredak. Nagrada mi je bitna i potrudiću se da opravdam izbor i priznanje", kazala je Vukovićeva. Najperspektivniji odbojkaš i odbojkašica su Matija Ćinćur iz Budućnosti i Tijana Tvrdišić iz Luke Bar, koji su, međutim, priznanja zaradili igrajući za Jedinstvo, odnosno Galeb.

Tvrdišićeva je prethodne sezone osvojila Kup Crne Gore sa ekipom Galeba, sa kojom je osvojila i titule prvaka Crne Gore u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Tvrdišić je član kadetske, juniorske i seniorske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je na Igrama malih zemalja osvojila zlatnu medalju.

Tijana Tvrdišić
Tijana Tvrdišić

Ćinćur je rođen 2003.godine, igra na poziciji srednjeg blokera. Član kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore. Priznanje mu je uručio Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

Matija Ćinćur
Matija Ćinćur

Poseban trofej sa sloganom “Razumijemo se”, OSCG je dodijelio kompaniji “Jugopetrol”, koja sponzoriše “EKO mini odbojku” - najbolji projekat za djecu u Crnoj Gori u organizaciji OSCG. Trofej je finansijskom direktoru Jugopetrola Venecanosu Rogakosu uručio predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Bonus video: