Godina u znaku Omladinca

Karate savez proglasio najbolje u sezoni
692 pregleda 0 komentar(a)
KSCG
KSCG
Ažurirano: 22.12.2019. 21:12h

Borci Omladinca Mario Hodžić i Marina Raković najbolji su karatisti Crne Gore u seniorskoj konkurenciji, u borbama, a u katama Vladimir Mijač iz KK Bar i Jovana Marić iz KK Budućnost, u tradicionalnoim izboru Karate saveza.

Najbolji mladi takmičari su svjetski prvak iz Omladinca Bojan Bošković i njewgova klupska drugarica, viceprvakinja Evrope Milena Jovanović.

U katama su najbolji mladi takmičari Vasilije Perović i Mila Mraković.

Najbolji klub je Omladinac a najuspješniji je i trener tog kluba Žarko raković, koji je i selektor ženske ekipe u borbama.

Hodžić je u godini na izmaku osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

Proglašen je za najboljeg sportistu Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK). Najbolji je i sportista Podgorice, u izboru sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

“Zadovoljan sam godinom, ali za potpun utisak falilo je jedno zlato. Nadam se da ću ga sljedeće godine osvojiti. To je moj glavni cilj i san svakog sportiste da čuje himnu na pobjedničkom postolju", kazao je Hodžić.

On je istakao da su glavni cilj za narednu godinu Olimpijske igre (OI).

"Već na startu godine nastavljaju se kvalifikacije. Cilj nam je da osvojimo što više bodova i da se plasiramo u Tokiju. Prije toga čeka me Evropsko prvenstvo i borba za novu medalju", rekao je Hodžić.

Raković je trijumfovala na turniru Serije A u Istanbulu, dok je bila bronzana na Premijer ligi u Dubaiju. Mijač je bio zlatni na Mediteranskim igrama u Antaliji i učenik Svjetskog prvenstva u Čileu. Marić je u 2019. godini osvajala balkanske medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

“Najbolja godina do sada. Nastavićemo da radimo sa ciljem da naredna bude još bolja. To možemo samo ako se plasiramo na Olimpijske igre i osvojimo olimpijsku medalju. Cilj je da svake godine napravimo bolji rezultat nego prethodne. Posebno me raduje što smo bili uspješni u svim starosnim kategorijama”, kazao je trener Omladinca Žarko Raković.

Prezadovoljan sezonom bio je predsjednik KSCG Ivan Krstajić.

"Sve te rezultate ne bi uspjeli da otvarimo bez podrške Ministarstva sporta i mladih, koje nas je podržalo sa ozbiljnim bodžetom, COK koji nas je ispratio na sve Premojer lige i stipendijama podržao naše najbolje sportiste", rekao je Krstajić.

On se zahvalio i novinarima, navodeći da mediji na ozbiljan način doprinijeli promociji karatea.

"Ne bi uspjeli bez jedinstva u savezu, bez zajedničkog rada svih, članova Upravnog odbora, selektora, trenera u klubovima, sudija i stručnih komisijama. Mi smo svoje ciljeve premašili, nadam se da ćemo imati i sljedeću ovakvu godinu", rekao je Krstajić.

On je naglasio da je cilj Karate saveza olimpijska medalja.

"Siguran sam, a moje mišljenje potkrepljuje i struka u Karate savezu, da ćemo ako se plasiramo u Tokijo osvjiti i medalju", zaključio je Krstajić.

Bonus video: