Hodžić izabran i za sportistu Podgorice

Karate klub Omladinac i Budućnost Voli su najbolji kolektivi u 2019, a za trenera godine izabran je Žarko Raković (Omladinac)
886 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje dodjele nagrada, Foto: PG biro
Sa današnje dodjele nagrada, Foto: PG biro

Karatista Mario Hodžić je pokupio još jednu nagradu - izabran je za sportista Podgorice u 2019. godini u tradicionalnom izboru Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Hodžić je ove godine osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

"Čestitam mom klubu Omladincu i Karate savezu na izuzetno uspješnoj godini i mogu da kažem da sam ponosan što sam dio zajedničkog rezultata", rekao je Hodžić, koji je najbolji sportista i u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Karate klub Omladinac i Budućnost Voli su najbolji kolektivi u 2019, a za trenera godine izabran je Žarko Raković (Omladinac).

Sekretarijat je plakete za izuzetne rezultate dodijelio Milošu Mugoši (Kik boks klub Ariston), Bojanu Boškoviću, Marini Rakoviću, Iliji Radonjiću, Nenadu Duloviću, Mileni Jovanoviću (Karate klub Omladinac), Mili Mraković (Karate klub Budućnost), Ženskom kata timu Budućnosti, Mirjani Milić, Arsu Miliću (Džiju džicu klub Arso Milić), Urošu Ivanoviću (Džudo klub Koga), Srđanu Boškoviću (Klub brazilske džiju džice Mata Leao).

Nagrade su pripale i Aleksandri Popović, Vuku Dragutinoviću (Džiju džicu klub Budućnost), Dejanu Vukčeviću (Džiju džicu klub Feniks), Dejanu Bašanoviću i Luki Bakiću (Stonoteniski klub OSI Luča), Danilu Jekniću (Kik boks klub Rad), Elmi Ličini (Džudo klub Nenad Sinanović), Đorđu Čađenoviću (Džudo klub Milenijum), kao i Džiju džicu klubu Budućnost, Kik boks klubu Ariston i Fudbalskom klubu Stari Aerodrom.

Za najperspektivnije sportiste Glavnog grada (dječaci i djevojčice rođeni između 2003. i 2006. godine) izabrani su: Nemanja Aleksić (Klub brazilske džiju džice Mata Leao), Saša Živaljević (Plivački vaterpolo klub Budućnost), Emre Saliu, Milica Jeknić (Karate klub Omladinac), Bodin Tomašević (Fudbalski klub Stari Aerodrom), Lana Vukčević (Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax), Nemanja Pavićević (OFK Titograd), Damjan Dakić, Nenad Krivokapić (Fudbalski klub Budućnost).

Zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju školskog sporta uručene su Miloradu Đinoviću (Srednja stručna škola Ivan Uskoković) i Jasni Lješković (OŠ Dr Dragiša Ivanović), dok su za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport nagrađeni Centar bezbjednosti Podgorica i Crveni krst Podgorica.

Priznanje za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobio je Savez slijepih Crne Gore, a Dragana Bojanović (sportsko rekreativno društvo Podgorica) nagrađena je za promociju i razvoj rekreacije.

Nagrade za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unaprjeđenju sporta dobili su legendarna rukometašica Olga Sekulić i sportski novinar Željan Šoć.

Specijalna priznanja dobili su šahovski klub Budućnost, Ženski rukometni klub Budućnost i košarkaški klub Budućnost Voli koji su u 2019. godini proslavili jubilej - 70 godina postojanja.

Nagrađeni su i treneri Igor Kolaković, Dejan Radonjić, Zvezdan Mitrović, Nebojša Jovović i Miodrag Radulović kao Podgoričani koji su u godini na izmaku ostvarili vrhunske rezultate u inostranstvu.

"Potrudili smo se da udvostučimo napore kako bismo u godinama pred nama obezbijedili još bolje uslove za rad. Zahaljujući tome mi smo u maju ove godine dobili potpuno rekonstruisanu malu dvoranu SC "Morača", danas "Bemax arenu" vrijednu pet miliona eura, kao rezultat partnerstva Košarkaškog saveza, kompanije Bemax i Glavnog grada. Nešto prije toga adaptirali smo i veliku salu za odigravanje utakmica Eurolige", rekao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Bonus video: