Miloš Božović drugu godinu zaredom najbolji sportista Berana

Za najuspješniji sportski klub proglašen je OFK Berane. Prestižna nagrada za doprinos razvoju sporta ove godine je otišla u ruke proslavljene rukometašice Maje Savić
1209 pregleda 0 komentar(a)
Najbolji sportisti Berana 2019.
Najbolji sportisti Berana 2019.
Ažurirano: 26.12.2019. 20:02h

Najuspješniji sportisti, kolektiv i sportski radnici Berana, u 2019. godini, proglašeni su i nagrađeni sinoć, a drugu godinu zaredom titulu najuspješnijeg sportiste grada ponio je strijelac Miloš Božović, član Streljačkog kluba Berane.

Na Igrama malih zemalja u Budvi osvojio je zlatnu medalju za Crnu Goru, što je jedan od najboljih i najvrednijih rezultata postignutih u ovoj disciplini u olimpijskom programu u istoriji Streljačkog Saveza Crne Gore.

Na Evropskom prvenstvu u Osijeku ostvario je minimalnu kvalifikacionu normu za Olimpijske igre, koje će biti održane u Tokiju 2020. godine.

Za najuspješniji sportski klub proglašen je OFK Berane, trostruki osvajač duple krune u Sjevernoj regiji i pobjednik Kupa Crne Gore u sezoni 2018/2019.

Dijana-Dida Zonjić, selektorka svih stonoteniskih selekcija Crne Gore i trener STK Budim, dobila je priznanje za najboljeg trenera u godini koja je na izmaku. Profesoru fizičkog vaspitanja u Gimnaziji „Panto Mališić“ i izuzetnom sportskom radniku, Svetomiru Kocki uručena je nagrada za životno djelo.

Prestižna nagrada za doprinos razvoju sporta ove godine je otišla u ruke proslavljene rukometašice Maje Savić. Kao članica rukometne reprezentacije naše države okitila se srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, što je do sada najveći uspjeh crnogorskih sportista. Dobitnica je najvećeg opštinskog priznanja 21. - julske nagrade.

Vojislavu Vukiću, članu seniorskog sastava RK Berane 1949 koji uz dvojnu registraciju nastupa za RK Budvanska rivijera, uručena je nagrada za perspektivnog sportistu.

Sa kadetskom reprezentacijom Crne Gore osvojio je srebro na Mediteranskim igrama u Egiptu, što je prva medalja za muške nacionalne selekcije nakon 2013. godine.

Najbolja igračica Druge crnogorske rukometne lige za žene, u sezoni 2018/19, Sara Gugač najuspješnija je kadetkinja, dok je najuspješniji kadet, član AK Lim Ognjen Marsenić, koji je u godini na izmaku 16 puta obarao i postavljao državne rekorde u različitim disciplinama.

Najuspješnija juniorka je Ivona Petrić, stonoteniserka Budima, a njen najveći uspjeh u 2019. godini bio je osvajanje zlatne medalje u juniorskoj ekipnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u Maroku.

Nemanja Obradović, reprezentativac Crne Gore u streljaštvu u disciplini vazdušna puška, najuspješniji je junior grada. U ovoj godini od njegovih uspjeha ističe se osvojena bronzana medalja na Igrama malih zemalja u Budvi.

Priznanjima za postignuti sportsko-takmičarski rezultat nagrađeni su atletičarka Lima Maša Bubanja, fudbaler OFK Berane Luka Bubanja, džudista Berana Vuk Sekulić i bokser Radničkog Petar Veljić.

Nagrađenim, brojnim sportistima, sportskim radnicima i gostima obratiti su se predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Goran Folić.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, kazao je da je ova svečanost prilika da se sumiraju svi rezultati i da se oni najbolji nagrade, a sa druge strane izazov onima koji nijesu nagrađeni da još bolje i kvalitetnije rade kako bi sljedeće godine dobili priznanje.

“Opština će i dalje nastaviti da pruža podršku sportistima kako bi obezbijedili što bolje uslove za rad. Berane je ponosno na svoje sportiste i sportske radnike koji su svoj grad predstavljali na najbolji mogući način”, poručio je Šćekić.

Sekretar Folić, koji je bio i predsjednik Žirija za izbor najuspješnijih sportista i sportskih radnika za 2019. godinu, između ostalog, je rekao da je sinoćna tradicionalna sportska priredba doprinos popularizaciji sporta, i podsticaj za mlade naraštaje da se bave sportom i sportskim aktivnostima.

Izbor najuspješnijih sportista i sportskih radnika Opštine Berane organizovao je Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane.

Bonus video: