Igor Kolaković na korak od Tokija

Iran, koji vodi proslavljeni crnogorski odbojkaški trener, je danas u polufinalu azijskih kontinentalnih kvalifikacija savladala Južnu Koreju 3:2
2232 pregleda 0 komentar(a)
Igor Kolaković
Igor Kolaković

Igor Kolaković blizu je da se da Iranom plasira na Olimpijske igre u Tokiju.

Selekcija koju vodi proslavljeni crnogorski odbojkaški trener je danas u polufinalu azijskih kontinentalnih kvalifikacija savladala Južnu Koreju 3:2 (22:25, 25:21, 25:18, 22:25, 15:13), i upisala četvrtu pobjedu u isto toliko mečeva na turniru koji se igra u Kini.

"Ovo je bila posebna utakmica za nas, jer nas je Koreja pritisla od početka utakmice. Oni su dobro servirali i dobro se branili. Mi nismo našli način da dobro serviramo. Ali, poslije prvog seta, zaigrali smo mnogo bolje, borili smo se za svaki poen do kraja", rekao je Kolaković.

Iran će sjutra u finalu (13 sati po našem vremenu) za olimpijsku vizu igrati protiv domaće Kine, koja je u drugom polufinalu porazila Katar 3:1.

Iran je u grupi već savladao Kinu 3:0.

"Veoma sam srećan što smo u finalu, koje je za nas nova prilika da dobijemo važnu utakmicu", dodao je Kolaković.

Ako izbori vizu za Tokio, Igor Kolaković će četvrti put nastupiti na Olimpijskim igrama.

Kolaković je već tri puta bio na OI, dva puta kao selektor Srbije, u Pekingu (2008) i Londonu (2002), a jednom kao pomoćnik Ljubomira Travice u selekciji Srbije i Crne Gore, u Atini (2004).

Bonus video: