Bojani Gojković borba dana u 38 mečeva

U finalu 9. Kupa nacija Gojković sjutra boksuje protiv prošlogodišnje pobjednice u kategoriji u kojoj sada nastupa Budvanka
1069 pregleda 0 komentar(a)
Gojković i Ružić
Gojković i Ružić

Bokserka iz Budve, Bojana Gojković, ne prestaje da zadivljuje boksersku javnost. Na sajtu Evropske bokserske konfederacije - EUBC, borba dvije evropske pobjednice Gojković i Ruskinje Lijane Tarasijan, proglašena je najboljom trećeg dana 9. Kupa nacija u Somboru.

"Bojana Gojković je silovito ušla u meč sa najboljom ruskom bokserkom, takođe prvakinjom Evrope, i svjetski nivo boksa, bokserka Nikole Ružića držala je do posljednjeg gonga. Bila je to najbolja borba od 38 mečeva trećeg dana nadmetanja na Kupu nacija". stoji na sajtu EUBC.

EUBC je Bojaninu borbu u finalu Evrospkog juniorskog prvenstva prošle godina proglasio najboljom u 13 finala.

Gojković je prošle godine slavila na 8. Kupu nacija u juniorkama do 52 kilograma, ove sezone nastupa u uzrastu mladih ketegorije do 54 kilograma.

Nakon ubjedljive pobjede nad domaćoom takmičarkom Marijom Lalić, prekidom u prvoj rundi, Gojković je jednoglasno bila bolja od sjajne Ruskinje, a u sjutrašnjem finalu je čeka Grkinja Antonija Janakopulu.

Janakopulu je takođe prošle godine bila zlatna na 8. Kupu nacija, ali u juniorkama do 54 kilograma, pa Bojanu čeka još jedan veliki izazov i sjajan meč.

Bonus video: