BOKS: 9. KUP NACIJA

Bojani Gojković zlato na Kupu nacija

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore je nakon velike borbe jednoglasno preuzela titulu od Grkinje Janakopulu
1376 pregleda 1 komentar(a)
Gojković i Ružić
Gojković i Ružić

Najbolja crnogorska bokserska Bojana Gojković novu je sezonu počela tamo gdje je i završila juniorsku karijeru - na vrhu pobjedničlkog postolja!

U debitantskom nastupu u uzrastu mladih, 16-godišnja Budvanka osvojila je 9. Kup nacija u Somboru.

Ona je u kategoriji do 54 kilograma u finalu jednoglasno slavila protiv prošlogodišnje pobjednice u toj kategoriji, Grkinje Antonije Janakopulu, dok je naša najbolja bokserka bila pobjednica u kategoriji juniorki do 52 kilograma u 8. izdanju Kupa nacija.

"Dobro je, ne može svaki meč da bude lak. Grkinja ima manjak znanja, ali ogromnu želju i nije dozvoljavala Bojani da boksuje. Stalno je tražila kontakt tijelom i uzimala je vrijeme za pravi boks. Ipak, Bojana je bila neuporedivo tačnija u udarcima", kazao je trener BK Budva, Nikola Ružić.

Bojana je do finala prekidom u prvoj rundi dobila domaću takmičarku Mariju Lalić, a u poufinalu je jednogalsno bila bolja od aktuelne evropske prvakinje u bantamu, Ruskinje Lijane Tarasijan.

Ostale Ružićeve izabranice nisu bile miljenice žrijeba da bi se umiješale u borbe za medalje. Seniorka Tamara Radunović je pružila sjajan otpor iskusnoj 31-godišnjoj Hrvatici Mariji Malenici, dok su sestre Radenović, Nina i Nela, poražene u uzrastu mladih. Nela od najbolje francuske reprezentativke Selin Gros, a Nina od Ruskinje Azalije Amnejeve. 

Na 9. Kupu nacija učestvovale su 193 bokserke iz 25 zemalja svijeta