"PG sport" u nedjelju organizator takmičenja u urbanoj gimnastici

Početak programa je planiran za 12 časova i održaće se u Streljačkom centru "Ljubović" u Podgorici, saopštio je organizator
1243 pregleda 0 komentar(a)
Radosavović sa takmičarima "PG sporta", Foto: Privatna arhiva
Radosavović sa takmičarima "PG sporta", Foto: Privatna arhiva

Sportsko rekreativno društvo "PG sport" u nedjelju organizuje tradicionalno takmičenje u urbanoj gimnastici.

Početak programa je planiran za 12 časova i održaće se u Streljačkom centru "Ljubović" u Podgorici, saopštio je organizator.

"Treću godinu zaredom smo u prilici da na djelu vidimo takmičare iz naše zemlje i regiona. Radi se o teškom i veoma zahtjevnom sportum a discipline u kojima će se takmičari boriti su statične i dinamične, znači parter i vratilo. Očekujemo dobar odziv, vjerujemo i da je sve veći broj takmičara koji je najavio dolazak potvrda dobre organizacije. Nadamo se i da ćemo na samom takmičenju imati uspjeha kao i na prethodnih učešćima, prije svih kao u Šapcu 2018. i Valjevu prošle godine”, rekao je Živko Radosavović, profesor fizičke kulture i osnivač "PG sporta".

"PG sport", dakle, ima iskustva u organizaciji ovakvih manifestacija, a ubuduće se planira i organizacija ljetnjeg takmičenja na otvorenom.

"To je plan, po uzoru na sve iole veće gradove u svijetu. Načelno smo i dobili podršku od predsjednika Skupštine grada Podgorice dr. Đorđija Suhiha. Taj program bi se upotpunio prikazivanjem raznih sadržaja koje nudi "PG sport" u saradnji sa Savezom za sport i rekreaciju "Sport za sve", istakao je Radosavović.

Bonus video: