Mrvaljević: Džudistima 33 stipendije

Mrvaljević je obećao da će crnogorski džudisti u svim uzrasnih kategorijama učestvovati na međunarodnim takmičenjama i da će u fokusu biti seniori i borba za olimpijsku vizu za Tokio.
1684 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Mrvaljević
Srđan Mrvaljević

Judo savez u 2020. godini stipendiraće 33 džudista, a rekordnim izdvajanjem finansijskih sredstava želi da pokaže brigu o svojim sportistima, kazao je sportski direktor te asocijacije Srđan Mrvaljević.

On je obećao da će crnogorski džudisti u svim uzrasnih kategorijama učestvovati na međunarodnim takmičenjama i da će u fokusu biti seniori i borba za olimpijsku vizu za Tokio.

„Ove godine Judo savez izdvojiće rekordna finansijska sredstva za stipendiranje naših sportista. Prvi put savez će stipendirati 33 džudista i sigurni smo da ćemo biti jedan od vodećih sportskih asocijacija koja izdvaja toliki iznos za stipendiranje svojih sportista. Razlog što smo se odlučili na taj potez je taj što na takav način Judo savez želi da pokaže brigu o svojim takmičarima“, kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je naglasio da Judo savez potpuno dijeli mišljenje Ministarstva sporta i mladih da su sportisti najbitniji i da kao takvi uvijek moraju biti u fokusu.

"Smatramo da smo kao savez duzni da svojim sportistima i klubovima obezbedimo sto kvalitetnije uslove za rad i stvaranje vrhunskih sportskih rezultata", rekao je Mrvaljević.

Prema njegovim riječima, Judo savez će omoguciti učešce na Gran pri i Gren slem turnirima koji se boduju za Olimpijsku rang listu.

„U džudou je teško izboriti olimpijsku normu. Filter kvalifikacija je paklen i jedna norma za Crnu Goru bila bi pravi sportski podvig. Vjerujem da će naši takmičari, bez obzira na to, uspjeti da ostvare cilj i da će crnogorski džudo četvrti put za redom imati predstavnika na Olimpijskim igrama“, rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je najavio da će do završetka kvalifikacija, sredinom maja, reprezentacija učestvovati na Gren slem turnirima u u Parizu i Dizeldorfu i trening kampu u Nimburgu.

„Ciljno takmičenje je prvenstvo Evrope u Pragu krajem aprila. Planiramo i da počnemo za zajedničkim treninzima dva puta nedjeljno kako bi takmičari imali što više sparing partnera. Judo savez čine 23 kluba koja daju 100 odsto reprezentacije Crne Gore“, kazao je Mrvaljević.

On je istakao da je Judo savez sa predsjednikom Andrijom Čađenovićem od svog osnivanja uspio da uskladi sva svoja akta sa Zakonom o sportu, formira tijela i organe saveza, oformi komisije, dobije rješenje ministarstva sporta i mladih i stekne međunarodno priznanje Evropske i Svjetske džudo federacije.

„Rezultati tako ozbiljnog i odgovornog rada su medalje sa Evropskih kupova u Teplicama, Sarajevu i Dubrovniku. Posebna priča je istorijsko zlato Jovane Peković sa prvenstva Evrope do 23 godine, na koje smo izuzetno ponosni“, kazao je Mrvaljević.

Bonus video: