Rekordan budžet za sport, Košarkaškom savezu najviše novca

Na osnovu Javnog konkursa za sufinansiranje programa sportskih organizacija u 2020. godini, KSCG je dobio 730 hiljada eura, 50 hiljada više od Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG)
2816 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Janović
Nikola Janović
Ažurirano: 31.01.2020. 12:33h

Košarkaški savez Crne Gore je i ove godine dobio najviše novca iz budžeta Ministarstva sporta i mladih, koji je ove godine za nacionalne sportske saveze obezbijedio ukupno četiri miliona i 623 hiljade eura.

“To je rekordan iznos, kojim podržavamo krovne organizacije i nacionalne sportske saveze”, kazao je ministar Nikola Janović.

Na osnovu Javnog konkursa za sufinansiranje programa sportskih organizacija u 2020. godini, KSCG je dobio 730 hiljada eura, 50 hiljada više od Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG).

Vaterpolo savez (VPSCG) je dobio 440 hiljada eura, dok je Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK) pripalo 500 hiljada eura.

Odbojkaškom savezu Crne Gore (OSCG) je pripalo 340 hiljada, a Judo savezu 120 hiljada eura.

Paraolimpijskom komitetu Crne Gore pripalo je 195 hiljada eura.

“Nacionalni savezi prve kategorije, uz COK i POK, dobili su ukupno tri miliona i 175 hiljada eura, što je za 330 hiljada eura više nego prošle godine. Gotovo svi savezi su dobili više sredstava nego prošle godine, a najveće pomjeranje je kod krovnih asocijacija – COK-u i POK-u, kao i u rukometnom i vaterpolo savezu, jer nacionalne selekcije imaju šansu da odu na Olimpijske igre”, kazao je Janović.

“Zahvalio bih se Fudbalskom savezu, koji ima razumijevanja za budžetska sredstva i sa znatno skromnijim potraživanjima učestvuje na konkursu. FSCG je ove godine dobio 160 hiljada eura”, naglasio je Janović.

Bonus video: