Lak posao za favorite

Neporažena Luka Bar (izgubila je samo set u prvih devet kola) u nedjelju gostue Albatrosu
424 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Morača - Galeb, Foto: OSCG
Sa meča Morača - Galeb, Foto: OSCG

Mečevima 10. kola, nakon dva mjeseca pauze, danas se nastavlja Prva liga odbojkašica.

Neporažena Luka Bar (izgubila je samo set u prvih devet kola) u nedjelju ima lak zadatak u gostima protiv Albatrosa (4-5), kao što je i drugoplasirana Morača 8-1) veliki favorit u gradskom derbiju protiv Budućnosti (1-8).

“Imali smo vrlo kratku pauzu za novogodišnje praznike i vrijedno smo radili. Igraćemo ligu rasterećeno, već smo osigurali play off, očekuje nas KUP, uglavnom borba za oba trofeja”, izjavio je Predrag Đonović, trener Morače.

”S obzirom na to da smo polusezonu loše završili, januar smo iskoristili za treniranje, pa se nadamo da će se rezultati uskoro pokazati. Za vikend nas čeka teška utakmica, ne očekujemo pobjedu ali daćemo sve od sebe”, kazala je Anja Radulović, kapiten Budućnosti.

Na otvaranju 10.kola, Gimnazijalac će danas ugostiti ekipu Mediteran Bemaxa.

“Zadovoljan sam sa odrađenim pripremnim periodom i trenutnom formom ekipe. Izuzev par igračica svi smo bili na okupu cijeli januar i nismo imali veću pauzu. Odigrali smo par pripremnih utakmica sa ekipama iz regiona. Međutim, to u subotu treba pokazati protiv ekipe Mediterana, i na terenu opravdati ulogu favorita. Velika prednost nam je sigurno što igramo pred domaćim navijačima. Nadam se jednoj lijepoj odbojkaškoj predstavi”, izjavio je Milan Franović, trener Gimnazijalca.

“Prvi dio sezone smo počeli u lošem ritmu, ali smo se na kraju uzdigli i odigrali par dobrih utakmica. Prvenstveno mislim na utakmicu protiv Jedinstva gdje smo slavili pobjedu sa rezultatom 3:1 kao i na utakmicu u Nikšiću gdje smo uzeli bod. U toku ove pauze iskoristili smo priliku da podignemo formu za drugi dio sezone. Očekuje nas borba za opstanak, a već u subotu 01.02. nas očekuje prva provjera. U toj utakmici ekipa Gimnazijalca je favorit, ali se nadam da će se naše cure boriti i pružiti jak otpor. Svaki uzeti set, a naručito bod nam je od velikog značaja” izjavio je Marko Bagarić, trener Mediteran Bemaxa.

I trećeplasirani Galeb (6-3) je favorit u Nikšiću.

Parovi 10. kola

Subota

Gimnazijalac - Mediteran Bemax (18)

Morača - Budućnost (18.30)

Nikšić - Galeb (20)

Nedjelja

Jedinstvo Franca - Rudar (15)

Albatros - Luka Bar (17)

Bonus video: