Dresenu spust kod kuće u Garmišu, otkazan spust skijašica u Rusiji

Do drugog trijumfa ove sezone, ukupno četvrtog u Svjetskom kupu, njemački skijaš je došao u vremenu od 1:39,31 minuta
532 pregleda 0 komentar(a)
Tomas Dresen, Foto: Alessandro Trovati
Tomas Dresen, Foto: Alessandro Trovati
Ažurirano: 01.02.2020. 14:29h

Tomas Dresen pobjednik je spusta koji je za Svjetski kup alpskih skijaša, koji je danas vožen u njegovom rodnom gradu, njemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Do drugog trijumfa ove sezone, ukupno četvrtog u Svjetskom kupu, njemački skijaš je došao u vremenu od 1:39,31 minuta.

"Toliko često sam trenirao na ovoj stazi, i znao sam da moram zadržati formu i ostati kompaktan. Za mene pobjeda na ovoj stazi ima poseban značaj", rekao je Dresen.

"U Kicbilu je uvijek posebna atmosfera, ali smo bio prilično razočaran mojim izdanjem u toj trci", dodao je Dresen, koji je prošle sedmice bio tek 26. u spustu u Kicbilu.

Dvadesetšestogodišnji Dresen je, tako, postao prvi Njemac koji je slavio na ovoj stazi od Markusa Vajsmajera 1992. godine, kada Dresen nije bio ni rođen.

Drugo mjesto, sa 16 stotinki zaostatka, zauzeo je Norvežanin Aleksandar Omot Kilde, dok je treći bio Francuz Žoan Klari, koji je imao 17 stotinki slabije vrijeme od pobjednika.

Švajcarac Beat Fojc, koji je danas bio šesti, vodeći je u plasmanu spusta sa 520 bodova. Na drugom mjestu je Dominik Paris, koji nije učestvovao u trci, sa 384, a treći Kilde sa 307 bodova.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa prvi je Henrik Kristofersen sa 841 bodom, drugi Aleksandar Omot Kilde sa 782, a treći i Aleksi Panturo sa 722.

Svjetski kup biće nastavljen sjutra veleslalomom.

Za razliku od muškog, nije se vozio ženski spust u ruskom skijalištu Roza Hutor, a trka je otkazana zbog jakog snijega.

"Zbog stanja staze" organizatori su odlučili da prvo otkažu trening, a zatim i trku, saopštila je Svjetska skijaška federacija.

Jak snijeg je padao nekoliko dana zbog čega su otkazana sva tri treninga ove nedjelje, pa su organizatori morali da prebace obaveznu probnu vožnju danas na dva i po sata prije početka trke.

Nije poznato da li će se superveleslalom održati u nedjelju.

Vodeća u Svjetskom kupu Mikaela Šifrin je početkom nedjelje rekla da će preskočiti trke u Rusiji.

Drugu sezonu uzastopno zbog loših uslova otkazuju se trke Svjetskog kupa u skijalištu Roza Hutor, a Šifrin je i prošle godine odlučila da ne putuje u Rusiju.

Bonus video: