Takmičenje u urbanoj gimnastici: Slavili Golović i Premović

"Ubuduće planiramo i organizaciju ljetnjeg takmičenja na otvorenom. Održalo bi se na Trgu nezavisnosti, gdje bismo bili u prilici da ugostimo stotinak takmičara iz Crne Gore, regiona i Evrope. To takmičenje bi bilo prava promocija grada u države", kaže Živko Radosavović, profesor fizičke kulture i osnivač "PG sporta"
1383 pregleda 1 komentar(a)
PG sport, Foto: Privatna arhiva
PG sport, Foto: Privatna arhiva

Proteklog vikenda je u Podgorici u organizaciji sportsko rekreativnog društva "PG sport" organizovano takmičenje u urbanoj gimnastici.

Takmičenje koje je održano treću godinu zaredom obilježio je Nikola Golović, koji je slavio u kategoriji preko 18 godina, ispred Borisa Martinovića i Petra Miličkovića.

U kategoriji do 18 godina najbolji je bio Krsto Premović, drugo mjesto je pripalo Matiji Mustafiću, a treće Dušanu Ivanoviću.

U dvije discipline statike i dinamike je učestvovalo oko 20 takmičara.

"Ubuduće planiramo i organizaciju ljetnjeg takmičenja na otvorenom. Održalo bi se na Trgu nezavisnosti, gdje bismo bili u prilici da ugostimo stotinak takmičara iz Crne Gore, regiona i Evrope. To takmičenje bi bilo prava promocija grada u države", kaže Živko Radosavović, profesor fizičke kulture i osnivač "PG sporta".

Prema planu kluba koji je dobio načelnu saglasnost gradskih vlasti za organizaciju takmičenja na otvorenom, program bi imao više sadržaja. Na osnovu međunarodnog takmičenja u urbanoj gimnastici sadržaj bi se upotpunio nastupom iz aikida, , dječije gimnastike, samoodbrane...

"Prezadovoljni smo kako je organizovano posljednje takmičenje, jedno je od boljih na kojima smo učestvovali. Za ovu godinu želimo da se ostvari plan kada je u pitanju takmičenje na otvoreno, a narednog januara opet sve se vraća opet u salu „PG sporta”, što je već postalo tradicionalno", istakao je Radosavović.

Bonus video: