KARATE

Crnogorska selekcija sa 32 takmičara napada medalje u Budimpešti

Karate selekcija je završila pripreme za EP u kadetima, juniorima i mlađim seniorima
842 pregleda 0 komentar(a)
Karate selekcija
Karate selekcija
Ažurirano: 02.02.2020. 18:34h

Karate  reprezentacija Crne Gore odradila je završne pripreme i spremno  dočekuje Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će  od 6. do 9. februara biti održano u Budimpešti, saopšteno je iz Karate  saveza. 

Navodi se da su tokom četiri dana na pripremama radila 32 takmičara, koji će i nastupiti u Budimpešti. 

Selektor u borbama, Žarko Raković kazao je da se dobro radilo, navodeći  da su problem predstavljale povrede sa kojima su takmičari došli na  pripreme. 

“Nadam se da ćemo uz pomoć fizioterapeuta taj problem prevazići.  Ambicije su, kao i uvijek, velike, želimo da se i iz Budimpešte vratimo  sa medaljom. Uradili smo sve što je trebalo da nastavimo kontinuitet  dobrih rezultata, ali sigurno da neće biti lako – konkurencija će biti  nikada jača”, kazao je Raković.

On je istakao da pravo nastupa na šampionatu nema Nenad Dulović, koji je  posljednjih godina bio osvajač medalja u konkurenciji mlađih seniora. 

“Vjerujem u dobre nastupe Milene Jovanović, mlađih seniora Bojana  Boškovića, Balše Miličkovića, Predraga Smolovića i Ilije Radonjića.  Očekujem da to mogu i kadeti Emre Saljiu, Andrija Danilović, Jovana  Stojanović i Anđela Ivanović, juniori Andrija Fatić, Nemanja Mikulić i  Lazar Potpara. Nešto slabiji nastup na Gran priju u Samoboru ukazao nam  je na greške, šta treba da ispravimo i nadam se da smo uspjeli u tome”,  rekao je Raković. 

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić kazao je da su takmičari bili  izuzetno motivisani i da su napravili pomak u odnosu na ranije. 

“Radili smo veoma dobro. Pokušali smo da radimo na mentalnoj snazi jer  je na ranijim takmičenjima primjećeno da je takmičarima nedostajalo  koncentracije i da je to veoma često bio razlog loše odrađenih mečeva.  Nadam se da će takmičari u Budimpešti pokazati veću formu nego u  decembru na prvenstvu Balkana”, rekao je Bukilić. 

On je najavio da će se po povratku iz Budimpešte Jovana Marić i Vladimir  Mijač priključiti seniorskoj reprezentaciji na pripremama za seniorsko  Evropsko prvenstvo u Bakuu. 

Crnogorski karate u Budimpešti predstavljaće 32 takmičara. 

U katama takmičiće se kadeti Vasilije Perović i Ivana Vidojević, juniori  Kenan Nikočević i Hana Šendelj i mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana  Marić.  

Nastupiće i muški i ženski kadetsko-juniorski kata timovi u sastavu  Dušan Petrović, Blažo Micevski i Vasilije Perović, odnosno Maša  Đukanović, Džena Canović i Hana Šendelj.  

U borbama, u konkurenciji kadeta, nastupiće Emre Saljiu (do 52), Jovan  Fatić (do 57), Andrija Danilović (do 63), Lazar Jovović (do 70), Lazar  Potpara (+70), Anđela Ivanović (do 47) i Jovana Stojanović (preko 54) i  juniori Nemanja Mikulić (do 61), Janko Dževerdanović (do 68), Andrija  Fatić (do 76) i Nemanja Jovović (preko 76), Milica Jeknić (do 53), Sara  Raković (do 59) i Milena Jovanović (preko 59).  

Takmičiće se i mlađi seniori Bojan Bošković (do 67), Balša Miličković  (do 75), Ilija Radonjić (do 84), Predrag Smolović (preko 84), Saša  Bojović (do 55), Jovana Strujić (do 61), Vasilisa Bujić (do 68) i  Ksenija Rajović (preko 68). 

Predvodiće ih selektori za te uzrasne kategorije Slobodan Vlahović,  Žarko Raković, Radoslav Vukićević, Jugoslav Bukilić, Nela Tatar i Slavka  Maksimović.