ALEKSANDAR MINIĆ ZA "VIJESTI"

Ako ostanemo u istom sastavu, imamo velike šanse da se ponovo plasiramo na veliko takmičenje

Crnogorski odbojkaš Aleksandar Minić četvrtu uzastopnu godinu u Indoneziji, ponovo u Pertamini iz Džakarte, za "Vijesti" govori i o reprezentaciji
1231 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Minić
Aleksandar Minić

Iako je ljetos najavio mogućnost da nakon tri godine promijeni sredinu, Aleksandar Minić će do kraja sezone igrati u klubu i zemlji gdje mu je bilo lijepo u prethodne tri godine.

Nakon dvomjesečnog boravka u dresu Jedinstva iz Bijelog Polja, koji mu je poslužio da održi takmičarski ritam do novog odlaska u inostranstvo, korektor crnogorskih odbojkaša se vraća u Indoneziju, u isti klub - Pertaminu iz Džakarte.

"Radujem se zbog toga što sam se opet vratio u taj klub. Bilo je u prethodnom periodu nekoliko ponuda, ali nisu bile zadovoljavajuće. Odlučio sam da rizikujem i sačekam malo duže i evo na kraju se isplatilo", kaže Minić za “Vijesti”, koji ove godine neće biti jedini Crnogorac u Indoneziji, u koju su stigli i Balša Radunović i Nikoleta Perović, a prije kojih su crnogorsku odbojku predstavljali Tanja Bokan i Marko Bojić.

Minić je sa Pertaminom u prvoj sezoni osvojio titulu, dok je u prethodne dvije sezone bio treći.

"Planovi i ambicije kluba su uvijek najviši, s tim da će ove sezone biti mnogo teže, jer je ekipa dosta mlada. Iz prethodne sezone samo su iz prve postave ostali srednji bloker i libero. Što se mene tiče, za početak bih bio zadovoljan da uđemo u plej-of, među četiri ekipe, a onda idemo korak po korak", dodaje Minić.

Naš reprezentativac je bio dio ekipe koja je u septembru prošle godine debitovala na velikom takmičenju. U Holandiji je upisala dvije pobjede u pet mečeva, i samo set je dijelio od plasmana u osminu finala.

"Mišljenja sam da je možda moglo biti i za nijansu bolje, jer nas je upravo ta nijansa dijelila od prolaza u osminu finala Ali, sve u svemu, s obzirom na to da smo bili najlošije rangirana reprezentacija u našoj grupi i da smo prvi put učestvovali na nekom velikom takmičenju, ne treba biti nezadovoljan dvjema pobjedama na kraju", ističe 33-godišnji korektor.

Aleksandar Minić
Aleksandar Minić(Foto: OSCG)

Ako u narednim kvalifikacijama bude nastupala u istom sastavu kao na Evropskom prvenstvu, ističe Minić, Crna Gora “ima velike šanse da se ponovo plasira na veliko takmičenje”.

"Uskoro ćemo saznati i protivnike u kvalifikacionoj grupi, pa ćemo okvirno znati šta nas očekuje na ljeto", zaključio je Minić.

Minić je karijeru počeo u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, kao srednji bloker. Na toj poziciji je, interesantno, igrao do 2010. godine, kada je prekomandovan na korektora. Nakon Luke Bar, bio je u Budućnosti (u juniorskom timu), Spartaku iz Subotice, Odžaku, iranskom Pajkanu, Partizanu, Budvanskoj rivijeri, turskom Torulu, Libanu, te u Vojvodini prije odlaska u Indoneziju.

Preporučujemo za Vas