Prijetnja neprikosnovenom šampionu: Hamilton je dobar, ali nije bog

"Luis je veoma dobar, definitivno jedan od najboljih, ali nije bog. Možda je bog sa njim, ali on nije bog. Kada ga stavite pod pritisak, naravno, tom momku je mnogo teže", rekao je Ferstapen, prenio je Eurosport
936 pregleda 0 komentar(a)
Ferstapen i Hamilton, Foto: AP
Ferstapen i Hamilton, Foto: AP

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je aktuelni svjetski šampion Luis Hamilton jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, ali da nije bog i da je spreman da se sa njim bori za titulu.

Ferstapen je prošle sezone vozio dobro, ostvario je tri pobjede i mnogi ga svrstavaju u konkurenta za titulu ove sezone. Vozač Mercedesa Hamilton je prošle sezone osvojio šestu šampionsku titulu i sada ima jednu manje od rekordera Mihaela Šumahera.

"Luis je veoma dobar, definitivno jedan od najboljih, ali nije bog. Možda je bog sa njim, ali on nije bog. Kada ga stavite pod pritisak, naravno, tom momku je mnogo teže", rekao je Ferstapen, prenio je Eurosport.

On je ocijenio da Red Bul može da se suprotstavi Mercedesu, koji je šestostruki uzastopni šampion u konkurenciji konstruktora.

"Moramo da sačekamo i vidimo šta će biti na testiranjima, ali radujem se tome. Svi su naoštreni. Svi su vrlo motivisani. Mislim da ćemo biti vrlo konkurentni", dodao je holandski vozač.

On je rekao da Hamiltona treba staviti pod ogroman pritisak i da tada može da izgubi trku i ocijenio da Red Bul najbolje radi kada je napeto, navodeći trke u Brazilu i Njemačkoj.

"Radujem se borbi, kada budemo zaista blizu, siguran sam da možemo da budemo bolji", rekao je on.

Nova sezona Formule 1 počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

Bonus video: