IN MEMORIAM: Željko Tomović

"Član reprezentacije, osvajač brojnih medalja i rekorder, bio je aktivni sudionik velikih uspjeha crnogorskog tima . Zahvaljujući njegovom angažmanu i entuzijazmu mnogo mladih je zavoljelo streljaštvo i postalo dio naše sportske porodice"
4981 pregleda 0 komentar(a)
Željko Tomović
Željko Tomović

U Podgorici je iznenada i poslije kraće bolesti u 55. godini preminuo Željko Tomović, strijelac, rekorder, šampion, streljački radnik, dugogodišnji reprezentativac Crne Gore i Jugoslavije, sportski majstor i predani zaljubljenik u streljaštvo, saopšteno je iz Streljačkog saveza Crne Gore.

"Željko je čitav svoj životni i radni vijek proveo u Podgorici , u streljačkom centru Ljubović i JP Sportski Objekti. Streljaštvom se do samog kraja predano i s ljubavlju bavio. Član reprezentacije, osvajač brojnih medalja i rekorder, bio je aktivni sudionik velikih uspjeha crnogorskog tima . Zahvaljujući njegovom angažmanu i entuzijazmu mnogo mladih je zavoljelo streljaštvo i postalo dio naše sportske porodice".

"Bio je veoma cijenjen medju kolegama i svojim ličnim primjerom doprinio je da se o streljačkom sportu u Crnoj Gori daleko čuje i lijepo govori. Prijatelj svih strijelaca i spo-rtskih radnika, bezrezervno odan svom Centru, Željko se iskreno radovao svakom uspjehu crnogorskog sporta.

Vijest o iznenadnoj i preranoj Željkovoj smrti rastužila je i one koji su sa njim provodili dane na strelištu i one koji nijesu imali prilike da ga poznaju. Neobična su početkom ove godine bila kola Kupa; mladji medju nama ne pamte streljaštvo bez Željka. Uvijek je bio tu, spreman, disciplinovan i posvećen.

Odličan sportista i još bolji drug i čovjek, bio je vazda voljan da sasluša i posavjetuje. Ko se bavi ovim sportom zna da je to sport za posebne ljude, pomalo samotnjački, istovremeno i usud i nagrada. U ljubavi prema streljaštvu , upućen u tajne njegovog majstorskog zanata, prepunog finesa, truda i odricanja, Željko je bio prvi među nama.

Onima koji su ga poznavali i imali tu privilegiju da budu njegovi prijatelji i sportski drugovi, ostaje da ga se s ponosom i ljubavlju sjećaju. Željko je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece. Sin Vojin je uspješan strijelac i nastaviće očevim stopama.

Željko Tomović biće sahranjen u srijedu, u 13 časova, na groblju Čepurci u Podgorici.

Bonus video: