Rudar siguran protiv Albatrosa, sjutra nastavljaju i muškarci

Izabranice Nataše Marković su upisale sedmu pobjedu
432 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Rudara, Foto: Pvportal.me/
Odbojkašice Rudara, Foto: Pvportal.me/

Odbojkašice Rudara bile su sigurne protiv Albatrosa, u prvom kolu 11. kola Prve lige odbojkašica.

Izabranice Nataše Marković su upisale sedmu pobjedu, a Albatros sedmi poraz.

U subotu, u SC “Topolica” u Baru, od 19 sati igra se derbi kola između prvoplasirane Luke Bar i drugoplasirane Morače.

“Pobjedom smo startovali u nastavku što raduje jer je bila duga pauza i nijesmo imali pripremnih utakmica. Ekipa Morače je nas najveći konkurent, ali mislim da neće biti problema i da ćemo nastaviti pobednički niz”, izjavila je Dušanka Petrović, primač servisa Luke Bar.

“U pozitivnom ritmu nastavili smo pripreme za drugi dio sezone. Očekujemo uzbudljiv i neizvjestan meč protiv ekipe Luke Bar”, kazala je Nataša Matanović, kapiten Morače.

Sjutra se nastavlja i muška liga, a derbi se igraju u nedjelju gdje drugoplasirano Jedinstvo dočekuje trećeplasiranu Budućnost.

“Iza nas je jako težak pripremni dio za nastavak sezone. Od samog početka imamo problema sa povredama kod velikog broja igrača zbog kojih nam je bilo teško da kvalitetno treniramo, a koje su i sada aktuelne. Takođe, u januaru smo ostali bez dva najbolja igrača, Minića i Ćosića pa ukupna situacija ne daje ni približno jasnu sliku o trenutnom stanju i dometima ekipe. Olakšavajuća okolnost je što smo u prvom dijelu sezone skoro obezbijedili drugo mjesto na tabeli, pa u utakmice do polufinala plejofa i kupa ulazimo maksimalno rasterećeni sa ciljem da igrače oporavimo i pripremimo za završnicu sezone”, kazao je Darko Prebiračević, trener Jedinstva.

“Radujemo se nastavku prvenstva i utakmicama koje isčekujemo sa nestrpljenjem. S obzirom na to da je iza nas duga pauza kad su u pitanju takmičarski dueli, sigurno da ne očekujem da će već na prvom meču sve da izgleda kako želimo. Trebaće nam par utakmica da uđemo u ritam, ali vjerujem da će nam na ovom meču bar želja i energija biti na visokom nivou. Radili smo mnogo u ovoj pauzi i očekujem da se rezultati vide kad to bude najpotrebnije, u završnici Kupa i prvenstva”, kazao je Balša Radulović, trener Budućnosti.

Žene (11. kolo)

Rudar - Albatros 3:0 (27:25, 25:14, 25:17)

Subota

Galeb Poliklinika Hipokrat - Mediteran Bemax (15)

Luka Bar - Morača (17), Budućnost Bemax - Nikšić (18.30)

Nedjelja

Jedinstvo Franca - Gimnazijalac (16.30)

Muškarci (8. kolo)

Subota

Sutjeska - Budva (19)

Nedjelja

Jedinstvo Franca - Budućnost volej Bemax (19)

Slobodan je Mornar

Bonus video: