Milivoj Dukić završio na 44. mjestu, slavio Njemac Buhl

Jedriličar iz Herceg Novog kao drugi u srebrnoj grupi završio nastup, a od zlatne ga dijelilo sedam bodova
388 pregleda 0 komentar(a)
Dukić
Dukić
Ažurirano: 16.02.2020. 16:56h

Crnogorski jedrilličar Milivoj Dukić osvojio je 44. mjesto u generalnom plasmanu, a drugo u srebrnoj grupi na Svjetskom prvenstvu u Melburnu.

Dukić uprkos trudu u izuzetno promjenljivoim uslovima jedrenja nije supio da se domoigne zlatne grupe, ali je jedriličar iz hercegnovskog kluba "Jugole Grakalić", napravio odličnu pripremu za Svjetski kup u Đenovi, gdje će pokušati da sredinom aprila obeznijedi treće uizastopno učešće na Olimpijskim igrama.

Dukić će u Italiji imati podršku selektora Ilka Klakoar, kao i mladi i talentovani član kluba Delfin iz Tivta, Ilija Marković koji će wsticvati iskustvo kako bi bio konkurentan za nardne OI u Parizu.

Prvenstvo u Auistraliji je obilježilo hladno vrijeme i jak vjetar. Poslije dva kvalifikaciona dana Dukić je bio u grupi jedriličara koji su imali mjesto u zlatnoj grupi. Nalazio se na 36. mjestu, ali se potom nije prilagodio i zaostao je sedam bodova za najboljim takmičarima.

Zlatnu medalju i titulu prvaka svjeta osvojio je fenomenalni Njemac Filip Buhl, koji ni u jednoj od šest regata nije bio ispod 10.,. mjesta. Srebrnu medalju je zaslužio domaći takmičar Metju Vern, a bronzu Splićanin Tonči Stipanović, srebrni sa OI u Brazolu i takođe srebrni sa SP u Njemačkoj 2012.

U zlatnoj grupi je bio još jedan jedriličar Mornara iz Splita, Filip Jurišić, koji je završio na odličnom desetom mjestu.

SP u Melburnu pokazalo je i nenadmašnu kalsu Brazilca Roberta Šejda, koji je uspio da završi u zlatnoj grupi sa 47 godina. Brazilac ima dva zlata sa OI, u Atlanti i Atini.

Bonus video: