"Ujedinjeni osjećajem": Predstavljen slogan Olimpijskih igara

"Svi smo različiti, a onda opet isti", govori Osaka u videospotu koji je prikazuje kako ulazi na novi Nacionalni stadion okružena različitim navijačima
379 pregleda 0 komentar(a)
Tokio 2020
Tokio 2020

Slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje se ovo ljeto održavaju u Tokiju biće "Ujedinjeni osjećajem", objavio je u ponedjeljak organizacijski odbor.

Odbor kojeg su činili bivši sportisti i drugi sportski radnici izabrao je taj slogan u nadi da će podstaknuti ljude različitog porijekla da prihvate jedni druge i da se povežu putem emocija, stoji u saopštenju organizacionog odbora.

Deseta teniserka svijeta Naomi Osaka, koja je rođena u Japanu od majke Japanke i oca Haićanina, ali je živjela u SAD, predstavila je slogan u posebnom video spotu.

"Svi smo različiti, a onda opet isti", govori Osaka u videospotu koji je prikazuje kako ulazi na novi Nacionalni stadion okružena različitim navijačima.

Ljetne olimpijske igre u Tokiju, 32. po redu, održavaće se od 24. jula do 9. avgusta. To je drugi put da je Tokio domaćin Olimpijskih igara nakon 1964. i četvrti put da se igre organizuju u Japanu nakon Zimskih olimpijskih igara 1972. u Saporu i 1998. u Naganu.

Oko 10.000 sportista iz preko 200 zemalja takmičiće će se u rekordna 33 sporta na Olimpijskim igrama.

Nakon 2008. godine na Igre se vraćaju bejzbol i softbol, a prvi put će biti održana takmičenja u karateu, sportskom penjanju, surfingu, skejttebordu te u sklopu košarkaških takmičenja basket 3x3 i u sklopu biciklizma madison i freestyle BMX.

Mješovite muško-ženske kategorije su uvedene u atletici, plivanju, stonom tenisu, streljaštvu, trijatlonu i džudou.

Bonus video: