Hamilton nastavio gdje je stao, Ferari mnogo sporiji od Mercedesa

Hamilton je ostvario rezultat od 1:16,976 sekundi i to je za 1,2 sekunde bolji rezultat od prošlogodišnjeg sa prvog dana predsezonskih vožnji
1108 pregleda 0 komentar(a)
Hamilton, Foto: AP
Hamilton, Foto: AP

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži danas u Barseloni, prvog dana predsezonskih testiranja uoči početka šampionata Formule 1.

Hamilton je ostvario rezultat od 1:16,976 sekundi i to je za 1,2 sekunde bolji rezultat od prošlogodišnjeg sa prvog dana predsezonskih vožnji.

Njegov timski kolega Valteri Botas bio je sporiji za 0,337 sekundi (1:17,313), dok je treći bio Serhio Peres iz Rejsing Pointa sa 1:17,375. Vozač Red Bula Maks Ferstapen bio je četvrti rezultatom 1:17,516.

Hamilton je vozio na tvrdim gumama, a trojica vozača za njim na srednjim, bržim gumama.

Prvi dan osmočasovnog predsezonskog testiranja protekao je bez problema, bez incidenata i kvarova.

Četvorostruki šampion Sebastijan Fetel trebalo je da vozi za Ferari, ali se poslije obaveznog fotografisanja sa ostalim vozačima, vratio u hotel pošto se nije osjećao dobro, prenio je BBC.

Umjesto njega vozio je Šarl Lekler i zauzeo je 11. mjesto sa 1:18,289.

Na prošlogodišnjim testiranjima najbrži je bio Ferari.

Aktuelni šampion Hamilton u sezonu ulazi sa ciljem da odbrani titulu, odnosno da osvoji sedmu, čime bi se izjednačio sa rekorderom Mihaelom Šumaherom.

Hamilton i Botas su prošle sezone pomogli Mercedesu da osvoji šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora, a u devet trka osvojili su prva dva mjesta.

Tesitranja se nastavljaju u četvrtak i petak na stazi Katalunja, na kojoj će se voziti trka za Veliku nagradu Španije. Drugi dio testiranja obaviće se na istoj stazi od 26. do 28. februara.

Bonus video: