Ministarstvo sporta: Upravni sud presudio da smo radili po zakonu u slučaju džudo saveza

"To predstavlja jasnu poruku da je poštovanje zakona obaveza svih bez izuzetka i da će na mjesto onih koje je krše sasvim legitimno stupiti oni koji svoj rad i svoja statusna akta usklade sa Zakonom", kaže u saopštenju Ministarstva
1353 pregleda 6 komentar(a)
Upravni sud presudio u korist Ministarstva sporta
Upravni sud presudio u korist Ministarstva sporta

Ministarstvo sporta i mladih postupalo je zakonito prilikom preregistracije sportskih saveza, saopšteno je iz tog Vladinog resora povodom konačne presude Upravnog suda.

Navodi se da je odlukom Upravnog suda završen sudski spor Džudo saveza i Ministarstva sporta i mladih i da presuda potvrđuje da je Ministarstvo na ispravan način primjenjivalo Zakon o sportu.

"To predstavlja jasnu poruku da je poštovanje zakona obaveza svih bez izuzetka i da će na mjesto onih koje je krše sasvim legitimno stupiti oni koji svoj rad i svoja statusna akta usklade sa Zakonom", kaže u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da se na taj način uvodi red u sportu kao oblasti od posebnog državnog značaja.

"O ispravnosti odluka Ministarstva i ostvarivanju javnog interesa svjedoči i tadašnji upis novog Džudo saveza koji je već ostvario određene rezultate i pod svoje okrilje uzeo crnogorske džudiste", piše u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da je taj spor pratila izuzetno negativna kampanja Džudo saveza, ali i pojedinaca, protiv Ministarstva i Vlade.

"U tom kontekstu ukazujemo na potrebu uzdržavanja od svih oblika neproduktivnog djelovanja i ponašanja", piše u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Bonus video: