Bond djevojka na skijama i s puškom: Pet minuta svjetske slave Dorotee Virer

Dorotea Virer ima dvije zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i srebro u štafeti
2223 pregleda 0 komentar(a)
Dorotea Virer
Dorotea Virer
Ažurirano: 20.02.2020. 18:01h

U italijanskom zimskom centru Anterselvi, u Južnom Tirolu, u toku je Svjetsko prvenstvo u bijatlonu, jednoj od nazahtjevnijih zimskih, ali i sportova uopšte.

Nakon prvih osam diciplina prva zvijezda šampionata nije legendarni Francuz Martin Furkad, jedan od najtrofejnijih bijatlonaca svih vremena, već Italijanska Dorotea Virer, koja ima dvije zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i srebro u štafeti.

Virer će uskoro napuniti 30 godina, prošle godine je na šampionatu u švedskom Ostersundu osvojila prvo i do ove godine jedino svjetsko zlato, ali je, ipak, bila u drugom planu u odnosu na Norvežanke i Njemice, koje su dominantne u ovom sportu.

Na domaćim stazama je zablistala, ali skrenula je pažnju i svojim - izgledom.

Dorotea Virer
Dorotea Virer

Zbog nje su i Britanci počeli da prate bijatlon, a pojedini mediji su predložili da u nekom od narednih filmova iz serijala o Džejmsu Bondu dobije ulogu Bond djevojke.

"U šest Bondovih filmova akcione scene su se odvijale na snijegu i sniježnim stazama. Ona bi bila idealna u takvim ulogama", napisao je "San".

Ko zna, možda nakon slave koju je stekla na stazama i u bijatlonu, dobije makar sporednu ulogu u najdugovječnijem filmskom serijalu svih vremena.

Bonus video: