Crnogorski karatisti na prijemu kod Janovića

- Činjenica da do sada imamo blizu 50 perspektivnih sportista iz više sportova, od čega je samo sa ovog takmičenja pet po prvi put u pojedinačnom sportu, govori o kvalitetu naših mladih reprezentativaca. To nas posebno čini ponosnim kao državu - ističe ministar
765 pregleda 1 komentar(a)
Karatisti Crne Gore na prijemu kod Janovića, Foto: Gov.me
Karatisti Crne Gore na prijemu kod Janovića, Foto: Gov.me

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas mlade karate reprezentativce i rukovodstvo Karate saveza povodom osvojenih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore u Budimpešti.

Vladimir Mijač je uzeo srebrnu medalju u katama, baš kao i Bojan Bošković i Predrag Smolović u borbama, a Andrija Danilović i Emre Saljiu bronze. Na osnovu tih rezultata stekli su status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih.

Karate savezu je ove godine na konkursu opredijeljen rekordan iznos za ovu sportsku organizaciju koji iznosi 145.000 eura.

- Činjenica da do sada imamo blizu 50 perspektivnih sportista iz više sportova, od čega je samo sa ovog takmičenja pet po prvi put u pojedinačnom sportu, govori o kvalitetu naših mladih reprezentativaca. To nas posebno čini ponosnim kao državu - ističe Janović.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić, kao i karatisti, zahvalili su se ministru Janoviću na značajnoj podršci i odgovornom odnosu Ministarstva prema ovom sportu.

Prijemu su, osim karatista i predsjednika Saveza, prisustvovali i selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Jugoslav Bukilić.

Bonus video: