Takvu atmosferu u životu nisam doživio: Ćaćić slavi trofej sa Panatinaikosom

Pao je osvojio prvi Liga kup u klupskoj istoriji, i prvi pehar nakon decenije posta, poslije 18 šampionskih titula (posljednja 2006), šest trofeja u Kupu i jedan u Superkupu Grčke
3384 pregleda 0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Gazzetta.gr
Vojin Ćaćić, Foto: Gazzetta.gr

Tri sedmice nakon što je stigao u Atinu, crnogorski odbojkaš Vojin Ćaćić je već osvojio prvi trofej sa Panatinaikosom.

I to na kakav način, u finalu protiv vječitog rivala, Olimpijakosa. Panatinaikos je, naime, u gostima dobio prvi meč 3:2, Olimpijakos se revanširao istim rezultatom u drugom meču, pa je odluka pala u “zlatnom setu”, koji je Panatinaikos dobio 15:13.

Interesantno, Panatinaikos je i u polufinalu, protiv PAOK-a, slavio u “zlatnom setu”...

Pao je osvojio prvi Liga kup u klupskoj istoriji, i prvi pehar nakon decenije posta, poslije 18 šampionskih titula (posljednja 2006), šest trofeja u Kupu i jedan u Superkupu Grčke.

- Mislim da smo najveći korak napravili pobijedivši Olimpijakos 3:2 na njihovom terenu, prije sedam dana, i to nakon njihovog vođstva od 2:0 pred prepunom salom. Mislim da je ekipa Olimpijakosa uvijek favorit protiv koga god da igra. Imaju odličnu ekipu, individualno bolja imena od nas, i zbog svega toga smo bili veoma oprezni pred revanš postavljajući primarni cilj da se uzmu dva seta. To smo i uradili, otvorili smo utakmicu odlično, poveli 2:0, čak smo i treći odlično počeli, poveli smo 6:2. Međutim, protivnik je tada izvršio promjene u sastavu, mi smo ispali iz ritma, i naredna tri seta kao da nismo postojali na terenu. Ne znam kako, ali uspjeli smo da se oporavimo za “zlatni set” i dobijemo utakmicu. Mislim da smo i oborili rekord po dužini trajanja utakmice u Grčkoj, dva sata i 55 minuta je trajala borba u tom meču - za “Vijesti” kaže Ćaćić, pored kojeg je trofej osvojio i Saša Starović, nekadašnji korektor Budućnosti.

Kapiten crnogorske reprezentacije je bio odličan u pomenutom meču. Osvojio je 22 poena, od čega tri asa i jedan iz bloka, ali su, svakako, njegova i timska dva posljednja poena na utakmici bila i najvažnija za osvajanje trofeja.

- Zaista ne mogu da opišem miks osjećanja nakon posljednjeg poena. Presrećan sam zbog kluba koji je čekao na ovo 10 punih godina. Sa druge strane, srećan sam zbog sebe, jer su mi proteklih par mjeseci bili veoma teški, uz povredu, raskid ugovora (sa poljskim Zavjerćem), i bilo vrlo je teško psihički oporaviti se nakon toga - dodaje Ćaćić.

Za Panatinaikos nema odmora, u subotu se nastavlja prvenstvo, u kojem su “zeleni” trenutno drugi, sa pobjedom manje od lidera Olimpijakosa.

- Predstoji nam je bitna utakmica protiv Kifisie. Cilj nam je da završimo regularni dio sezone na nekom od prva dva mjesta i tako obezbijedimo direktan prolaz u polufinale, gdje bismo čekali protivnika. Iskreno bih volio da se ista dva tima nađu u finalu, jer atmosferu, kao u finalu Liga kupa, nisam u životu doživio. Igrali smo u prepunoj dvorani, koja nije mogla da primi sve navijače, dosta njih je ostalo ispred sale, i podići pehar pred njima to je nešto što se pamti zauvijek - zaključio je Ćaćić.

Bonus video: