Lara Gut-Behrami opet najbrža, Brinjone sve bliža Mikaeli Šifrin

U ukupnom poretku, Italijanka Federika Brinjone, četvrta danas u Kran Montani, se približila na samo 27 bodova Amerikanki Mikaeli Šifrin (1.225), koja se ne takmiči već nekoliko sedmica nakon smrti oca
494 pregleda 0 komentar(a)
Lara Gut-Behrami, Foto: AP
Lara Gut-Behrami, Foto: AP
Ažurirano: 22.02.2020. 13:03h

Švajcarkinja Lara Gut-Behrami pobijedila je u subotu u drugom spustu kojeg su skijašice u dva dana vozile u Kran Montani, dok je njena zemljakinja Korina Suter drugi dan zaredom zauzela drugo mjesto što joj je donijelo mali Kristalni globus u ovoj disciplini.

Gut-Behrami je bila najbrža s vremenom 1:27.73, dvije stotinke ispred Suter.

Treće je mjesto zauzela Austrijanka Nina Ortlib, sa pet stotinki zaostatka za pobjednicom.

Iako je ostao još jedan veleslalom do kraja sezone, Suter (477) je osigurala prvo mjesto u poretku skijašica u spustu i mali Kristalni globus sa 155 bodova prednosti ispred Čehinje Ester Ledecke (322), koja je danas bila peta.

U ukupnom poretku, Italijanka Federika Brinjone, četvrta danas u Kran Montani, se približila na samo 27 bodova Amerikanki Mikaeli Šifrin (1.225), koja se ne takmiči već nekoliko sedmica nakon smrti oca. Treća je Slovakinja Petra Vlhova sa 1.139 bodova.

Vikend u Kran Montani završava se u nedjelju alpskom kombinacijom, sa spustom koji je na rasporedu u 10,30 sati i slalomom kojeg će skijašice voziti u 13,30 sati.

Bonus video: