Nova zvijezda bijelih staza slavila prvu pobjedu, Brinjone sve bliža Kristalnom globusu

Nina Ortlib je kćerka olimpijskog prvaka u spustu iz 1992. Patricka Ortliba. Prije sedam dana u Kran Montani prvi put je bila na postolju, osvojivši treće mjesto u spustu, a sada je ostvarila i prvu pobjedu u karijeri
1064 pregleda 0 komentar(a)
Nina Ortlib, Foto: AP
Nina Ortlib, Foto: AP

Austrijska skijašica 23-godišnja Nina Ortlib senzacionalna je pobjednica superveleslaloma za Svjetski kup održanog u subotu u talijanskom La Tuileu.

Ona je za samo jednu stotinku bila brža od Italijanke Federike Brinjone, vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Nina Ortlib je kćerka olimpijskog prvaka u spustu iz 1992. Patricka Ortliba. Prije sedam dana u Kran Montani prvi put je bila na postolju, osvojivši treće mjesto u spustu, a sada je ostvarila i prvu pobjedu u karijeri.

Treće mjesto osvojila je Švajcarkinja Korina Suter, koja je zaostala sedam stotinki, dok je četvrto mjesto pripalo Slovakinji Petri Vlhovoj (+0,39).

Brinjone je povećala je prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Amerikanku Mikaelu Šifrin, koje nema već mjesec dana na skijaškim stazama zbog smrti oca.

Brinjone sada ima 1.378 bodova, odnosno 153 boda više od Šifrin (1.225 bodova), dok je na trećem mjestu Petra Vlhova sa 1.189 bodova.

Bonus video: