Mali globusi za kombinaciju pripali Panturou i Brinjone

Panturo ej u pretposlejdnjj kombinaciji dostigao nedostižne poene, Brinjone do trofeja nakon samo dva takmičenja
307 pregleda 0 komentar(a)
Panturo, Foto: Giovanni Auletta
Panturo, Foto: Giovanni Auletta

Francuz Aleksis Panturo pobjednik je treće kombinacije sezone koja je za Svjetski kup alpskih skijaša vožena danas u Hinterštoderu.

Za kombinaciju računaju se zbirni rezultati superveleslaloma i jedne slalomske vožnje.

Panturo je bio drugi nakon superveleslaloma, a do pobjede došao je u ukupnom vremenu dva minuta, četiri sekunde i 90 stotinki.

Tom pobjedom, petom ove sezone, 27. u Svjetskom kupu, obezbijedio je mali kruistalni globus u kombinaciji.

Sa 99 stotinki zaostatka drugo mjesto osvojio je vodeći nakon prve vožnje, Švajcarac Mauro Kavizel.

Norvežanin Aleksander Amot Kilde bio je treći sa sekundu i 25 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Na četvrtom mjestu završio je njegov sunarodnik Kjetil Jansrud, peti je bio Italijan Rikardo Toneti, a šesti pobjednik kombinacije u Vengenu, Austrijanac Matijas Majer.

Panturo je needostižan u plasmanu kombinacije sa 280 bodova. Kilde je drugi sa 172, dok treće mjesto dijele Majer i Loik Milar sa po 140 bodova.

Kilde zauzima čelnu poziciju u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1.082 boda. Panturo je drugi 1.048, a treći Henrik Kristofersen sa 981 bodom.

Skijaši će sjutra voziti veleslalom.

Kombinacija alpskih skijašica, koja je za Svjetski kup bila na programu u italijanskom La Tuilu, otkazana je zbog velikih količina novonapadalog snijega, saopštila je Svjetska skijaška federacija (FIS).

Navodi se da otkazana kombinacija neće biti nadoknađena. Mali kristalni globus u toj disciplini, poslije dva takmičenja, pripao je Italijanki Federiki Brionjone. Ona je dobila obje kombinacije ove sezone - u u Kran Montani i Altenmarktu.

Bonus video: