Marija Vuković se sprema za skok karijere

Olimpijska norma za Tokio podignuta je u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju, i sada iznosi čak 196 centimetara
1254 pregleda 0 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: COK
Marija Vuković, Foto: COK

Osvajanjem dvije medalje na dvoranskim prvenstvima u Istanbulu, najbolja crnogorska atletičarka Marija Vuković priprema se za nastupe na otvorenom, i napad na normu za Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Vukovićeva je u Istanbulu na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u skoku uvis osvojila srebro, da bi samo dan kasnije na permit Kupu Istanbula bila bronzana.

- U Istanbulu sam osvojila sedmo balkansko srebro, ali sam ovoga puta bila zaista blizu, jer sam preskočila visinu pobjednice, ali iz pokušaja više. Ipak, zadovoljna sam i rezultatom i načinom rada sa trenerom, Grkinjom Joanom Siomu, sa kojom treniram od novembra prošle godine. To je prvi put da imam ženskog trenera, odlično sarađujemo i nadam se da ću ove sezone dostići maksimum - kazala je Marija Vuković za sajt Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Ona je u Istanbulu na Balkanskom prvenstvu preskočila 188 centimetara, a na Istanbul kupu je bila za centimetar kraća.

- Ekipa sa kojom radim je sjajna, odlično sarađujemo. Radim dosta na tehnici i na zaletu, mnogo toga sam ispravila, ali treba vremena da se sve slegne i dođe na svoje. Još nisam uspjela da pokažem maksimum, ali strpljiva sam, vjerujem da će biti onako kako sam zamislila i da ću ostvariti ono što želim ove godine. Cilj mi je prvi plasman na Olimpijske igre. To do sada nisam uspjela u karijeri, a bila bi i velika čast da predstavlajm svoju zemlju.

Olimpijska norma za Tokio podignuta je u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju, i sada iznosi čak 196 centimetara.

- Taj centimetar za koji je norma postavljena iznad mog najboljeg rezultata, može da bude psihološka prepreka, ali znam da imam tu visinu “u nogama”. Vidjećemo, trudim se da savladam prepreke i pokažem koliko zaista mogu - zaključila je Marija Vuković.

Ona je svoj najbolji rezultat i rekord Crne Gore, 195 centimetara, preskočila mjesec nakon isteka normi za Rio 2016, kada je u Beranama u julu te godine imala skok iznad postavljene norme...

Bonus video: