Kraljica Mikaela stiže u Evropu, ali ne zna da li će se takmičiti

Šifrin je na društvenim mrežama objavila video snimak u kome je navela da danas putuje u Skandinaviju, gdje će se u švedskom Oreu naredne nedjelje održati tri trke Svjetskog kupa
465 pregleda 0 komentar(a)
Šifrin, Foto: AP
Šifrin, Foto: AP

Američka skijašica Mikaela Šifrin rekla je danas da putuje u Evropu na nova takmičenja, ali da nije sigurna da li će učestvovati u predstojećim trkama poslije jednomesečne pauze zbog smrti oca.

Šifrin je na društvenim mrežama objavila video snimak u kome je navela da danas putuje u Skandinaviju, gdje će se u švedskom Oreu naredne nedjelje održati tri trke Svjetskog kupa.

"Ne obećavam da ću moći da se takmičim. Nesumnjivo smo svi slomljeni. Biće potrebno vrijeme da prihvatim novu 'stvarnost', možda to nikada nećemo u potpunosti uspjeti, možda i ne moramo", navela je trostruka uzastopna šampionka Svjtskog kupa. Ona je dodala da je pomalo trenirala, uz teškoće.

"To je bio spor proces, mučila sam se da održim koncentraciju. Ali, boravak na planini ima terapeutsko dejstvo", navela je Šifrin.

Tokom odsustva, Šifrin je izgubila prvo mjesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa, pa je sada prva Italijanka Federika Brinjone.

Prema rasporedu ostalo je još sedam trka, u Švedskoj i Italiji. Neizvjesno je da li će trke u Kortini d'Ampeco biti održane zbog epidemije koronavirusa u Italiji.

Međunarodna skijaška federacija saopštila je da će u petak objaviti više detalja, pošto bi trke mogle biti otkazane ili mogu da se održe na nekom drugom mjestu. Šifrin se poslednji put takmičila 26. januara, kada je pobijedila u superveleslalomu u Banskom.

Bonus video: