Furtula oborio rekord Crne Gore, sve bliži olimpijskoj normi

Furtula je hicem od 64,86 metara za 26 centimetara popravio lični i nacionalni rekord u bacanju diska
1086 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Furtula
Danijel Furtula
Ažurirano: 07.03.2020. 17:44h

Crnogorski atletičar Danijel Furtula slavio je na Zimskom prvenstvu Hrvatske u Splitu, novim ličnim i nacionalnim rekordom u bacanju diska od 64,86 metara.

To je za 26 centimetara bolji rezultat od njegovog prethodnog rekorda, koji je prije sedam godina postavio u Baru 64,60 metara.

Furtula je do rekorda došao na prvom ovosezonskom takmičenju, a pobjednički hitac bacio je u drugoj seriji.

On se za ovu sezonu priprema u Medulinu, a naredno takmičenje mu je Zimski evropski kup u Portugalu od 21. do 23. marta.

“Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom i izuzetno zadovoljan sa saradnjom, koju sam ove godine početo sa novim trenerom iz Zagreba, Rolandom Vargom. Varga je bio izvanredan bacač diska sa ličnim rezultatom ioznad 67 metara, a ima i trenerskog iskustva i

Furtula ne krije da mu je želja da opet izbori učešće na Olimpijskim igrama, za koje je norma 66 metara

"Na prvom takmičenju iz punog trenažnog procesa sa priprema u Medulinu, ostvario sam izvanredan rezultat. Zahvalan sam Atletskom savezu Crne Gore, koji ima izuzetno razumijevanje za realizaciju mog plana i programa za koji treba dosta novca, jer ga realizujem u Zagrebu i Medulinu. Nadam se da ću ove godine napokon pokazati prave rezultate", istakao je Furtula.

Bonus video: