KARATE: BALKANSKO PRVENSTVO

Bisa Radulović, Jelena Maksimović i ženska ekipa u borbama najbolji na Balkanu

Crnogorski karatisti šampionat su završili sa devet medalja po tri zlatne, srebrne i bronzane medalje.
651 pregleda 1 komentar(a)
Karate selekcija
Karate selekcija
Ažurirano: 08.03.2020. 16:08h

Ženska ekipama u borbama karate reprezentacije Crne Gore i članica tog tima Jelena Maksimović osvojili su danas zlatne medalju na seniorskom prvenstvu Balkana u Beogradu. 

Uspjeh crnogorskog karatea upotpunili su srebrnim medaljama muški tim u borbama i obje ekipe u katama. 

Maksimović je u finalnom meču kategorije do 55 kilograma pobijedila Hrvaticu Ines Grdenić 2:0. Članica Omladinca na putu do finala elminisala je Janu Kojčić iz Srbije  2:0, Bojanu Janković iz Srbije 3:1 i Iman Begić iz Bosne i Hercegovine  4:1. 

"Zadovoljna sam rezultatom, ali i načinom na koji sam odradila  šampionat. Došla sam, prije svega, da provjerim dokle sam stigla sa  pripremama, kako bi Evropsko prvenstvo u Bakuu dočekala još spremnija.  Vidjela sam na čemu treba još da radim i  šta treba da popravim. Imala  sam sedam mečeva i ostvarila sam maksimalan učinak”, kazala je  Maksimović. 

Na korak od medalje u toj kategoriji bila je i Saša Bojović, ali je izgubila meč za treće mjesto od Vere Dukić 3:2. 

Ženska ekipa u borbama, u sastavu Jelena Maksimović, Ksenija Rajović i  Marina Raković i Dragana Konjević, u finalu pobijedila je Bosnu i  Hercegovinu 2:1. 

Na putu do finala crnogorska ekipa eliminisala je Sloveniju 2:0 i Srbiju 2:0. 

Muška ekipa, za koju su nastupali Almir Cecunjanin, Bojan Bošković,  Nemanja Brašanac, Andrija Fatić, Balša Miličković, Ilija Radonjić i Predrag Smolović, u  finalu poražena je od Hrvatske 3:1. U prvom kolu pobijedila je Sloveniju 3:1, dok su borbu za zlatnu medalju izborili pobjedom protiv Srbije 3:1. 

Selektor Slobodan Vlahović kazao je da mora biti zadovoljan odnosom reprezentativaca prema grbu i reprezentaciji. 

"Prvi takmičarski dan nijesmo odradili kako smo očekivali i rezultatski nije sve bilo kako treba, ali svakako je za ponos odnos i karate koji smo  prikazali. Momci i djevojke su pokazali da imaju kvalitet i da na EP  imamo sa čime da se podičimo i da moželo da se nadamo novim medaljama”,  kazao je  Vlahović. 

Ženski kata tim, za koji su nastupale Jovana Marić, Mia Roganović i Iva Popović, srebro je osvojio sa 24,64 boda, iza Srbije sa 24,8 bodova. 

Muški tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, u finalu izgubio je od Srbije. 

Crnogorski karatisti šampionat su završili sa devet medalja po tri zlatne, srebrne i bronzane emdačje. 

Zlatnu medalju juče je osvojila Biserka Radulović u katama, dok su  bronzani bili kataši Mijat Vojvodić i Vladimir Mijač i Ksenija  Miličković u borbama. 

Na korak od pobjedničkog postolja bili su i Janko Dževerdanović (do 67),  Stefan Gojčević (do 75), Lazar Kukuličić (do 84), Andrija Fatić (do  84), Almir Cecunjanin (preko 84), Vasilisa Bujić (preko 68) i kataš  Filip Bakić, ali su uzgubili mečeve za bronzanu medalju i završili kao  petoplasirani.