FORMULA 1

Novac vlada: Hamilton šokiran što se vozi u Melburnu

Tokom četiri dana dešavanja kroz Melburn park uglavnom prodje oko 300.000 gledalaca, a ne očekuje se da će biti drugačije ni ove godine, uprkos tome što su pojedine škole i univerziteti zatvoreni i što se otkazuju masovnija okupljanja
2824 pregleda 1 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: AP
Luis Hamilton, Foto: AP

Šestostruki svjetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da nije siguran koliko je dobra ideja da se održi trka za Veliku nagradu Australije u Melburnu, nakon što se gotovo svi sportski događaji odlažu ili otkazuju zbog pandemije korona virusa.

"Zaista sam iznenađen što smo ovdje... Šokantno je što svi sjedimo u ovoj sobi. Mnogo navijača se danas okupilo ovdje", rekao je Hamilton na prvoj zvaničnoj konferenciji za novinare uoči početka sezone.

Prva trka u sezoni na programu je u nedjelju u Melburnu.

Pojedine države zatvaraju granice i zabranjuju putovanja, a Hamilton je rekao:

"A Formula 1 se vozi".

Tokom četiri dana dešavanja kroz Melburn park uglavnom prodje oko 300.000 gledalaca, a ne očekuje se da će biti drugačije ni ove godine, uprkos tome što su pojedine škole i univerziteti zatvoreni i što se otkazuju masovnija okupljanja.

Upitan zbog čega organizatori nastavljaju sa trkom, Hamilton je rekao da "novac vlada".

Članovi najmanje dvije ekipe iz šampionata su po dolasku u Australiju u dobrovoljnoj izolaciji, pošto su ispoljili simptome koronavirusa, iako do sada nisu potvrđeni slučajevi.

Velika zabrinutost je oko prisustva italijanskih ekipa Ferari i Alfa Tauri i članova snabdjevača gumama Pireli. Italija je pod karantinom u pokušaju sprečavanja širenja korona virusa.

"Čuo sam da rezultata neće biti u narednih pet dana. Mislim da ne treba da krijem ono što mislim. Ali, činjenica je da smo ovdje. Samo tražim od svih da budu što pažljiviji", naveo je aktuelni svetski prvak.

Britanski vozač rekao je i da je čudno to što se svi ponašaju kao da je sve normalno, kao da nema nikakvih rizika.

"Nadam se da će svi navijači biti bezbjedni i da ćemo proći ovaj vikend bez ijedne žrtve", dodao je Hamiton.

Trka Formule 1 u Kini već je odložena, dok će se u Bahreinu trka održati bez publike. Mnogi smatraju da je trebalo odložiti početak takmičenja ili da je trebalo sezonu početi u Evropi.

Hamilton u sezonu ulazi sa ciljem da osvoji sedmu šampionsku titulu i izjednači rekord Mihaela Šumahera

Preporučujemo za Vas