LOŠA VIJEST ZA CRNOGORSKE KARATISTE

Otkazano Evropsko prvenstvo u Bakuu

Evropsko prvesntvo u Gvadalahari iz prošle godine biće poslednji šampinat Starog kontinenta koji će se bodovati za olimpijske vize
672 pregleda 0 komentar(a)
WKF
WKF

Evropska karate federacija otkazala je  Evrospko prvenstvo, koje je u glavnom gradu Azerbejdžana trebalo d ase održi od 25. so 29. marta.

EKF je otkazao prvsntvo Starog kontinenta zbog prijetnje javnom zdravlju virusa Covid-19. Odluka o otkazivanju prvenstva u skaldu je sa odlukama vlade Azerbejdžana da preduzme vanredne mjere za borbu protiv epidemije koronavirusa.

Među tim mjerama sada se primjenjuju ograničenja za međunarodne putnike koji stižu u zemlju, uvodi se dvosedmični karantin pridošlicama u tu zemlju, a ukinute su izdate elketronske vize, dok su hotelske rezervacije otkazane.

Nakon odluke Izvršnog odbora Svjetske karate federacije - WKF, otkazivanje seniorskog prvenstva Evrope 2020. podrazumijeva da olimpijski rejting ostaje nepromijenjen Seniorsko prvenstvo 2019. godine, koje je održano u španskoj Gvadalahari biće poslednji evropski šampionat uvršten u olimpijski rejting.

Prema tome, Evropsko prvesntvo EKF sigurno neće organizovati prije OI u Tokiju.