Strah od virusa otkazuje i velike borbe

Kanelo hrabro prihvatio izazov, ali koronavirus odlaže veliku šansu za Sondersa
1329 pregleda 0 komentar(a)
Kanelo, Foto: John Locher
Kanelo, Foto: John Locher

Od boksereskog spektakla u najavi i obračuna dvojice velikih šampiona, Saula Kanela Alavresa i Bilija Džoa Sandersa neće biti ništa...

Makar ne 2. maja u Las Vegasu, kada je prema još nepotvrđenom ugovoru trebalo da boksuju dva šampiona, jer je Atletska komisija Nevade na neodređeni rok obustavila sve borbe.

Kanelo, najpopularniji boker današnjice je neočekivano pružio priliku najboljem drugu Kralja cigana, bokserskog šampiona teške kategorije Tajsona Fjurija.

Sonders je potencijalno opasan zbog savršene tehnike, a protiv takvih boraca je Kanelo imao teške mečeve, čak i jedini poraz od Flojda Mejvedera Džuniora. Britanac Sonders je uz to, dobio svih 29 borbi.

Ipak, 29-godišnji Meksiaknac je pokazao da voli izazov a ne kalkulacije i novac, jer je mogao više zaraditi u meču sa Japancem Reto Muretom, a uz to bi imao prolaz na istočnom marketinškom tržištu.

Sonders, koji je poput Fjurija, takođe ciganin, veliku zahvalnost duguje upravo drugu iz amterskog boksa a sadašnejm prvaaku teške kategorije.

"U životu sam napravio previše prekrašaja i to što sam sada na pravom putu dugujem Tajsonu. Godinu nisam boksovao zbog problema sa depresijom i samo je Tajson znao i imao snage da nađe riječi kojima bi me vratio na pobjednički put. On je prethdono uspoio d apobiejdi depresiju, a bez njega moja karijera bila bi gotova", kazao je Sonders koji bi prema ugovoru, čije se potpisivanje očekuja naredne sedmice, trebalo da zaradi 8,5 miliona dolara. Kanelo čak 35 miliona.

Sonders je stalni gost mečeva Tajsona Fjurija, koji takođe ne propušta priliku da gleda mečeve 30-godišnejg supersrednjaka.

Bonus video: