Sportisti koji su zaraženi koronavirusom: Najviše fudbalera

Sportisti, naravno nisu imuni na koronavirus. Zaraženi slučajevi dolaze iz svih sportova i krajeva svijeta, ali srećom za sada nema težih slučajeva
1428 pregleda 0 komentar(a)
Mičel i Gober, Foto: AP
Mičel i Gober, Foto: AP

Pandemija koronavirusa paralizovala je veći dio svijeta, do sada je umrlo više od 6.400 osoba od 166.470 zaraženih u 141 zemlji svijeta.

Sportisti, naravno nisu imuni na koronavirus. Zaraženi slučajevi dolaze iz svih sportova i krajeva svijeta, ali srećom za sada nema težih slučajeva.

Prve vijesti o infekciji Covid-19 stigle su iz Italije. Na popisu je trenutno 11 fudbalera iz Serie A - Danijele Rugani (Juventus), Manolo Gabjadini, Omar Koli, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Bartoš Berežinski, Fabio Depaoli, Morten Torsbi (svi Sampdorija), Dušan Vlahović, Herman Pecela i Patrik Kutrone (svi Fiorentina).

U Engleskoj su zaraženi menadžer Arsenala Mikel Arteta i igrač Čelsija Kalum Hadson-Odoi.

U Njemačkoj koronavirus imaju dva člana Hanovera ​​- Janes Horn i Timo Hubers - i jedan igrač Paderborna Luka Killijan, dok je u Španiji zaraženo pet članova Valensije, uključujući tri fudbalera - Argentinac Ezekijel Garaj, Francuz Elijakim Mangala i Španac Hose Gaja. U nedjelju je i bio pozitivan i igrač drugoligaša Elćea Žonatas de Žesus.

Kod košarkaša poznati su slučajevi iz SAD, Španija i Italije. Pozitivni su Rudi Gober i Donovan Mičel, članovi Jute, Kristijan Vud iz Detroit Pistonsa i Trej Tompkins koji igra za Real Madrid. Zaražena su i dva igrača Pezara, ali klub nije objavio njihova imena.

Poznata su tri slučaja među biciklistima - na koronavirus su pozitivni Kolumbijac Fernando Gaviria, Rus Dimitrij Strahov i Argentinac Maksimilijano Rikeze.

Razbolio se i jedan član Meklarena u Formuli 1, a španski mediji navode i jedan slučaj zaraze među džudistima, te pet među rvačima.

Zaražene su i dvije rukometašice francuskog Šamberija.

Bonus video: