Olimpijski pokret u vanrednom stanju: O Tokiju u srijedu

Na video-konferenciji biće riječi o tome je li moguće održati Olimpijske igre u Tokiju prema predviđenom rasporedu od 24. jula do 9. avgusta
1341 pregleda 0 komentar(a)
Olimpijski krugovi u Tokiju, Foto: AP
Olimpijski krugovi u Tokiju, Foto: AP

Predsjednik Francuskog olimpijskog komiteta (CNOSF) Denis Maselja izjavio je u ponedjeljak u razgovoru za Reuters kako će se vanredna video-konferencija predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK) Tomasa Baha s predstavnicima svih zemalja članicama na temu trenutne situacije u svijetu vezano uz pandemiju koronavirusa održati u srijedu.

Na toj video-konferenciji biće riječi o tome je li moguće održati Olimpijske igre u Tokiju prema predviđenom rasporedu od 24. jula do 9. avgusta.

Maselja smatra kako bi vrhunac pandemije morao biti iza nas do kraja maja kako bi bilo moguće držati se prvobitnog rasporeda.

"Moj je osjećaj kako se Igre ne mogu održati na vrijeme ukoliko ćemo i dalje biti u krizi do kraja maja. Ako vrhunac do toga vremena bude iza nas i situacija se počne popravljati, tada će se početi postavljati pitanja o tome ko će se kvalificirati za nastup, ali siguran sam kako ćemo pronaći najmanje loše rješenje", rekao je Maselja.

Bonus video: