Potpis za istoriju: Tom Brejdi i zvanično u Tampa Beju

Bakanirsi su mu ponudili dvogodišnji ugovor, a finansijski detalji nisu objavljeni
689 pregleda 1 komentar(a)
Tom Brejdi, Foto: AP
Tom Brejdi, Foto: AP

Najuspješniji NFL kvoterbek svih vremena, 42-godišnji Tom Brejdi, koji se nakon 20 godina vjernosti razišao s Nju Ingland Petriotsima, u petak je i zvanično postao novii igrač Tampa Bej Bakanirsa.

Bakanirsi su mu ponudili dvogodišnji ugovor, a finansijski detalji nisu objavljeni.

"Uzbuđen, ponizan i gladan... ako postoji nešto što sam naučio o američkom fudbalu, to je da nitko ne mari za ono što si napravio u prošloj sezoni... zarađuješ povjerenje i poštovanje onih oko tebe kroz predanost koju pokazuješ svaki dan. Počinjem novo putovanje i zahvalan sam Bakanirsima što su mi dali priliku da radim ono što volim", napisao je Brejdi na svom Instagram profilu uz fotografiju na kojoj potpisuje ugovor.

Tijekom dosadašnje 20-godišnje karijere u NFL-u, Brejdi je s Petriotsima, pod vodstvom trenera Bila Beličika. osvojio šest naslova prvaka, četiri puta bio proglašavan najboljim igračem Super boula, a još tri puta je osvajao trofej za najkorisnijeg igrača u sezoni.

Drži brojne NFL rekorde među kojima je i 41 utakmica koju je odigrao u doigravanju, te u svima bio startni kovetrbek.

"Tom je dokazani prvak koji je dostigao veličinu na terenu zato što od sebe i saigrača uvijek traži najbolje. Znam ga još otkako smo ga izabrali na draftu prije 20 godina, kao igrača Nju Inglanda i kroz to vrijeme je vrlo jasno pokazao da i danas želja za naslovima u njemu gori jednakim žarom kao što je to uvijek bilo. Posjeduje rijetku urođenu osobinu vođe što će se odmah odraziti na našu organizaciju", izjavio je u glavni menadžer Tampa Baja Džejson Liht.

Proteklih godina Brejdi je ponavljao kako mu je cilj da igra do 45. godine. Kolika je njegiva veličina možda najbolje pokazuje podatak da on ima pet puta više pobjeda u doigravanju, šest puta više pobjeda na Super Boulu i sedam puta više sezona s 30 i više dodavanja za tačdaun, nego što ih imaju svi prethodni kovetrbekovi u istoriji Bakanirsa.

Bonus video: