I Amerikanci digli glas: Odložite OIimpijske igre

Nedavno je predsjednik MOK-a Tomas Bah saopštio da ta organizacija ne planira da otkazuje takmičenje čiji je početak planiran za 24. jul
889 pregleda 0 komentar(a)
MOK u ovom trenutku ne odustaje od OI, Foto: Beta/AP
MOK u ovom trenutku ne odustaje od OI, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.03.2020. 15:18h

Sve je više sportskih organizacija koje zbog pandemije koronavirusa traže od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da odloži Olimpijske igre u Tokiju.

Glas je sada stigao iz Sjedinjenih Američkih Država - oglasili su se atletski i plivački nacionalni savez.

"Svjesni smo težine ovog zahtjeva i koliko je teško logistički koordinirati odlaganje Olimpijskih igara s obzirom na rasporede brojnih sportskih saveza, sportista, sponzora i ostalih, ali planirani termin nakon svega što se dešava usljed aktuene globalne situacije ne bi bio u najboljem interesu sportista", stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik Atletskog saveza SAD Maks Sigel.

"Vidjeli smo kako su se životi naših sportista okrenuli i zato je prava i odgovorna stvar staviti zdravlje na prvo mjesto i na pravi način prepoznati štetu koju je pandemija napravila pripremama sportista", navodi se u saopštenju Plivačkog saveza.

Za odlaganje OI su do sada izjasnili i Atletski savez Njemačke, te Olimpijski komitet Norveške.

Nedavno je predsjednik MOK-a Tomas Bah saopštio da ta organizacija ne planira da otkazuje takmičenje čiji je početak planiran za 24. jul.

Bonus video: