U svoje vrijeme je bio jedan od najboljih crnogorskih stonotenisera

Mijušković, koji je rođen 1952. godine, bio je član ekipe koja je Budućnosti donijela dvije titule republičkog prvaka.
3317 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Mijušković
Dragan Mijušković

Dugogodišnji stonoteniser Budućnosti i sportski radnik Dragan Mijušković preminuo je u četvrtak Podgorici, u 68. godini, saopšteno je iz tog kluba.

Mijušković, koji je rođen 1952. godine, bio je član ekipe koja je Budućnosti donijela dvije titule republičkog prvaka.

"U svoje vrijeme bio je jedan od najboljih crmogorskih stonotenisera, prepoznatljiv po neuhvatljivim servisima i ubojitim forhend spinovima. Stariji poklonici ovog sporta posebno pamte njegove nadahnute igre protiv dugogodišnjeg najboljeg crnogorskog stonotenisera Branka Popovića. Mijušković je bio višestruki prvak i u igri parova", piše u saopštenju.

Navodi se da zbog studija na Pravnom fakultetu njegova igračka karijera nije predugo trajala, ali da je angažman nastavio kao sudija i postao prvi crnogorski međunarodni stonoteniski arbitar.

"Njegovo prvo takmičenje bilo je Prvenstvo svijeta u Sarajevu 1973. godine, a sudio je i na Svjetskom šampionatu u Novom Sadu 1981. i brojnim drugim međunarodnim tamičenjima", piše u saopštenju.

Navodi se da je Mijušković nakon uspješno završenih studija i igračke karijere bio i sekretar Stonoteniskog saveza Crne Gore i predsjednik STK Budućnost.

Bonus video: