Simonović o odlaganju OI: Pandemija se širi ubrzano, MOK je morao da reaguje

"Očigledno da stvari sa pandemijom idu u lošem smjeru i to veoma ubrzano. Sve je neizvjesno, Igre su blizu, a pitanje je i šta će biti sa pripremama sportista. Čeka se samo potvrda, ali očigledno je da će doći do odlaganja Igara u Tokiju", istakao je predsjednik COK-a
675 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Savo Prelević
Dušan Simonović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2020. 15:59h

Prvi put u istoriji Olimpijske igre su odložene, viša sila i pandemija koronavirusa učinili su da Međunarodni olimpijski komitet (MOK) donese jedinu logičnu odluku.

Plan je da se OI u Tokiju održe najkasnije do ljeta naredne godine...

"Znamo da Igre nisu u novijoj istoriji nisu održane 1916, 1940. i 1944. godine, dakle u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata. Prvi put se odlažu, sada je to izvjesno, iako je MOK prije nekoliko dana izjavio da će za četiri nedjelje donijeti odluku", rekao je za Televiziju Vijesti predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i nastavio:

"Očigledno da stvari sa pandemijom idu u lošem smjeru i to veoma ubrzano. Sve je neizvjesno, Igre su blizu, a pitanje je i šta će biti sa pripremama sportista. Čeka se samo potvrda, ali očigledno je da će doći do odlaganja Igara u Tokiju", istakao je Simonović.

Početak Igara je bio planiran za 24. jul.

Bonus video: