Simonović crnogorskim sportistima: Nije trenutak za razočaranje, neka vam odlaganje OI bude motiv više

" U trenutku kada se sa pandemijom borimo svi, najvažnije je sačuvati zdravlje i živote, tako da vjerujem da razumijete ovu odluku, koju nije bilo jednostavno donijeti, čemu ste i vi svjedoci", poručio je prvi čovjek COK-a
1249 pregleda 4 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: COK
Dušan Simonović, Foto: COK
Ažurirano: 24.03.2020. 18:01h

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović se danas obratio crnogorskim sportistima nakon odluke da se Olimpijske igre u Tokiju odlože za narednu godinu.

"Drage/i sportistkinje i sportisti,

Svjestan sam da su snovi svih vas, gotovo od malena, usmjereni na Olimpijske igre. Da ste tom snu podredili i posvetili ne samo svoje sportske karijere, već i čitav život. Stoga znam da je današnja zajednička odluka MOK-a, Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju i Vlade Japana, da zbog aktuelne pandemije odlože Igre, izazvala veliko razočaranje kod vas koji ste bili nadomak norme za učešće, kao i kod vas koji ste naporno trenirali i prilagođavali formu najvećoj globanoj sportskoj manifestaciji, u nadi da će se vaša olimpijska priča dogoditi upravo za nekoliko mjeseci u Tokiju.

Međutim, vjerujem da nećete izgubiti motiv ni u ovom trenutku; da ćete nastaviti sa treninzima i borbom za nastup na Igrama i da ćete ostati predani tom cilju. U trenutku kada se sa pandemijom borimo svi, najvažnije je sačuvati zdravlje i živote, tako da vjerujem da razumijete ovu odluku, koju nije bilo jednostavno donijeti, čemu ste i vi svjedoci.

Ovo nije trenutak za razočaranje, već je data dodatna šansa da spremniji i odlučniji dočekamo svi nove termine kvalifikacija, a nakon toga, u skoroj budućnosti, i nastup na OI, na kojima će ubijeđen sam Crna Gora imati mnogobrojnu delegaciju i ostvariti velike rezultate.

Crnogorski olimpijski komitet će, kao i uvijek, biti tu za vas, jer dobro razumijemo šta vama ovo odlaganje znači i uradićemo sve da, zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, našom državom i našim sponzorima, podržimo vaš trud i pomognemo da dođete do svog cilja, makar to bilo i narednog ljeta", stoji u poruci prvog čovjeka COK-a.