Olimpijske igre između Vimbldona i US opena?

"Želimo više-manje finalizovati datume u sljedeće četiri sedmice", izjavio je Kouts
905 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Tokija, Foto: AP
Detalj iz Tokija, Foto: AP

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) sarađuje s drugim svjetskim sportskim organizacijama da se odredi novi datum za OI Tokio i to negdje u julu ili avgustu, a svi se nadaju da će novi termin biti poznat za mjesec, piše u četvrtak japanski list "Yomiuri".

Džon Kouts, šef koordinacionog tima za Tokio u MOK-u izjavio je za "Yomiuri" da bi igre trebalo da budu održane između Grend slam turnira Vimbldona, koji se završava sredinom jula i US Opena koji počinje krajem avgusta.

"Želimo više-manje finalizovati datume u sljedeće četiri sedmice", izjavio je Kouts.

Kouts, koji je ujedno i predsjednik Australijskog olimpijskog komiteta (AOC), navodi kako smještanje olimpijskih Igara u ljeto zavisi o izbjegavanju poklapanja sa Svjetskim prvenstvom u plivanju (16. jul do 1. avgusta) i atletskog SP (od 6. do 15. avgusta).

Predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastijan Kou je juče izjavio da se atletsko SP može prebaciti i na 2022. godinu ako bude potrebno.

U četvrtak je organizacioni odbor OI Tokio 2020 osnovao radnu grupu koja će se baviti pitanjima vezanima za odlaganje, poput novih datuma.

Za sada se nije razgovaralo o tačno određenim terminima, ali datum treba biti odlučen što prije, izjavio je jedan od zvaničnika organizacionog odbira Hidemasa Nakamura nakon prvog sastanka radne grupe.

Predsjednik MOK-a Tomas Bah je u srijedu izjavio da su na stolu "sve opcije" za nove datume pa i mogućnost organizovanja Igara prije ljeta.

Bonus video: