PORUKA NAŠIH ODBOJKAŠKIH REPREZENTATIVACA IVANA JEČMENICE I MARIJE MILOVIĆ

Ovo nije vrijeme heroja, već pametnih ljudi

Ječmenica i Milović u ponedjeljak se vratili iz Francuske
801 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Ječmenica
Ivan Ječmenica

Marija Milović i Ivan Ječmenica, odbojkaški reprezentativci Crne Gore koji nastupaju u Francuskoj, doputovali su u Crnu Goru u ponedjeljak, čarter letom koji je organizovala Vlada Crne Gore za povratak državljana naše zemlje.

“Opšte je poznato kakvo je stanje u Francuskoj, svakodnevno raste broj zaraženih. Prvenstvo je suspendovano 12.marta i još nije donesena konačna odluka o završetku sezone. Tada se i predsjednik države obratio i praktično je sve stalo. Većina inostranih igrača je napustilo zemlju, uz dozvolu klubova. Tako da je neizvjesno šta će se dalje dešavati”, kaže Ječmenica za sajt Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Ječmenica je sa porodicom stigao u Crnu Goru u ponedeljak.

“Vratio sam se sa porodicom u ponedeljak u Crnu Goru letom koji je organizovala Vlada Crne Gore, uz asistenciju naše ambasade u Parizu, na čemu sam im zahvalan kao i Odbojkaškom savezu Crne Gore za asistenciju i blagovremene informacije oko povratka.”

Naš srednji bloker se po povratku nalazi u kućnoj izolaciji.

“S obzirom da imam porodicu, nalazimo se u kućnoj izolaciji. Prije dolaska u Crnu Goru, bili smo 10 dana u izolaciji u Francuskoj, jer se cijela Francuska nalazi u kućnoj izolaciji, tako da smo se i mi pridržavali tih mjera.”

Poruka Ivana Ječmenice za naše građane:

“Ovo nije vrijeme heroja, već pametnih ljudi. Treba svi da slušamo preporuke da bi što prije završili sa ovim i nastavili normalan život.”

Marija Milović kaže da je prvenstvo odloženo po drugi put i da je malo vjerovatno da će se nastaviti, jer je i situacija u Francuskoj postala komplikovana.

“Prvenstvo još uvijek nije zvanično završeno, već po drugi put je odloženo. Trenutno, vrlo teško, gotovo neizvodljivo, da može biti nastavljeno. Situacija u Francuskoj je poslednjih sedmica postajala sve komplikovanija. Ljudi nisu bili u mogućnosti da izlaze iz svojih domova, osim u slučaju da idu u nabavku osnovih namirnica, do apoteke ili da izvode kućnog ljubimca u šetnju. U svakom od ovih slučajeva, kretanje je bilo dozvoljeno jedino uz posjedovanje posebnog obrasca o dokazu tj. namjeri kretanja.”

Trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji u rodnom Baru.

“Nisam u karantinu, u samoizolaciji sam. Naravno uz obavezno poštovanje svih propisa koji uz ovaj vid izolacije idu.”

Poruka Marije Milović svima:

“Moja poruka je da u ovom trenutku sve zavisi samo od nas. Dužina i posljedice virusa su direktno povezane sa našom odgovornošću. Zato je veoma važno da poštujemo sve preporuke nadležnih institucija, ostanemo kućama i iskoristimo ovo vrijeme za sve one stvari koje smo ranije odlagali uz izgovor da nemamo dovoljno vremena za sve to.”