Zaraženo šest učesnika bokserskih kvalifikacija

Bokserski savez Turske je potvrdio da je virus koji hara planetom „zakačilo” dvoje boksera i trener, dok su kod Hrvata zaražena dva stručnjaka i jedan borac
2456 pregleda 0 komentar(a)
Turnir je uzalud i počinjao, jer je prekinut poslije tri dana, Foto: Www.gbboxing.org.uk
Turnir je uzalud i počinjao, jer je prekinut poslije tri dana, Foto: Www.gbboxing.org.uk

Tamara Radunović, Stefan Savković i selektor Boško Drašković su bili u Londonu, ali uzalud, jer dvoje naših boksera zbog previda nije moglo da nastupi na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Ko zna, možda je i bolje što se to desilo, jer je danas objavljena informacija da je šestoro ljudi sa tog turnira zaraženo koronavirusom.

Bokserski savez Turske je potvrdio da je virus koji hara planetom „zakačilo” dvoje boksera i trener, dok su kod Hrvata zaražena dva stručnjaka i jedan borac.

- Naš epidemiolog smatra da su najvjerovatnije zaraženi tokom olimpijskog kvalifikacionog turnira - rekao je za BBC generalni sekretar Hrvatskog boksačkog saveza, Marko Marović, napomenuvši da je trio u „dobrom stanju i u karantinu”.

Turnir u Londonu je prekinut poslije tri dana, a prvi čovjek turskog boksa Ejup Gozkedž je nazvao Engleze i MOK neodgovornim.

- Nisu shvatali ozbiljno pandemiju, kao da ih nije bilo briga. Samo želim da znam, kada je čitav svijet bio alarmiran, zašto su organizovali turnir? Nismo vidjeli nikakve higijenske standarde, nije bilo nikakvih preventivnih mjera - rekao je Gozkedž i kritikovao MOK što je tražio da se svi troškov plate 15 dana unaprijed.

Bonus video: