Šef Ferarija: Možda će se voziti i u januaru 2021.

Prema sadašnjem planu sezona bi trebalo da počne Velikom nagradom Kanade, koja je na rasporedu 14. juna
479 pregleda 0 komentar(a)
Ferari, Foto: AP
Ferari, Foto: AP

Ljubitelji Formule 1 moraju da se pripreme na sve moguće scenarije po pitanju ovogodišnjih trka svjetskog prvenstva, od skraćivanja dana za treninge do mogućnosti da se pojedine trke održe u januaru sljedeće godine, izjavio je šef Ferarija Matija Binoto, a prenosi britanski "Skaj sports".

Pandemija izazvana koronavirusom već je prisilila organizatore Velikih nagrada Australije i Monaka na otkazivanje utrka, dok ih je šest za sada odloženo. Prema sadašnjem planu sezona bi trebalo da počne Velikom nagradom Kanade, koja je na rasporedu 14. juna.

No, prema sadašnjem stanju u svijetu, posebno na tlu Evrope i Sjeverne Amerike, za očekivati je da će se mogući start sezone pomjeri još više prema ljetu.

"U stalnom smo dijalogu. Osjećam, zajedno s ostalim vođama ekipa, da su ovo odlučujući trenuci", izjavio je Binoto po pitanju mogućih scenarija za spas onoga što je ostalo od sezone Formule 1 u 2020.

"Razmišljamo o više predloga; gušćem rasporedu trka, mogućem održavanju dvije do tri trke u januaru, a razmatramo i ukidanje trening vožnji", zaključio je vođa Ferarija.

Bonus video: