Slađana želi na svoje treće Olimpijske igre

Pomjeranje Igara za godinu malo je poremetilo planove naše maratonke Slađane Perunović, koja je bila spremna da u Madridu istrči olimpijsku normu, ali njene želje ostaju iste
2295 pregleda 1 komentar(a)
Slađana Perunović
Slađana Perunović

Crnogorska maratonka Slađana Perunović želi na treće Olimpijske igre, prve koje će se održati u neparnoj godini - pomjeranje takmičenja u Tokiju sa 2020. na 2021. godinu zateklo je sve takmičare, u svim sportovima, nekima je prijalo, nekima baš i nije...

Kakva je situacija sa 36-godišnjom Nikšićankom i najtežom atletskom disciplinom?

- Svakako želim i treći put da odem na Igre, to je moj san i uradiću sve da ga ostvarim - kaže Slađana Perunović za sajt Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

- Već sam bila spremna za takmičenje u Madridu 25. aprila, planirala sam da budem među šest i tu sam imala šansu za bonus. U maratonu je, inače, teško doći do olimpijske norme, zbog čega jurimo bodove, što je malo teže. Lično bih morala da idem na četiri, pet maratona, da bih sakupila bodove za Igre. A poslije svakog maratona oporavak traje do dva mjeseca. Naravno, neću odustati, juriću formu do koje sam bila došla pred zakazano takmičenje u Madridu - kazala je ona.

Koronavirus je zaustavio takmičenja, u svim sportskim disciplinama, a treninge uglavom sveo na kućne uslove. Slađana Perunović je u Nikšiću i pokušava raznim vježbama u svom domu da održi tonus mišića, koliko god se njena disciplina - maraton, razlikovala od rada kod kuće.

Ipak, kako ističe, najvažniji su volja i strpljenje - jednog dana i ovo će proći...

- Radim uglavnom vježbe snage, šetam kad god mogu sat, sat i po, a najviše vremena provodim sa sinom. Situacija je za sve ista, svako se snalazi kako zna i umije. Za nas - maratonke je možda i malo teže, jer kod kuće, osim nekih sitnijih vježbi za snagu, ne možemo ništa drugo da radimo. Navikla sam da trčim po 30 kilometara dva puta dnevno, zato mi ova pauza, zaista, teško pada. Maraton je specifičan, ne možeš da uspiješ ako pored sebe nemaš trenera i grupu. Ali, eto, makar izađem, šetam, pa mi psihički sve ovo lakše pada.

Slađana Perunović priželjkuje što prije da se vrati treninzima, u iščekivanju je novih takmičenja.

- Najbolje znam koliko mogu, a znam da mogu da istrčim rezultat koji bi se mogao bodovati za Olimpijske igre. Samo da sve ovo prođe i da ostanemo zdravi i da se vratimo normalnim aktivnostima - poručila je na kraju naša atletičarka.

Bonus video: